Witam, potrzebuję podłączyć sterownik sinamics v60 cpm 60.1 do Mach3. Po podłączeniu mruga kontrolka error wyświetla się napis S- 3, podejrzewam że parę złącz trzeba odpowiednio podłączyć ale nigdzie nie mogę znaleźć PDF z manualem ogólnym, są tylko takie do podłączenia do SINUMERIKA a to mnie nie urządza.
Złącza które zostały niepodłączone to:
65
RST
M24
ALM1
ALM2
RDY1
DRY2
+24V
Z-M
M24
Podłączenie sinamics v60 cpm 60.1 do mach3
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Witaj
V60 getting started
Strony 16/17 masz podłączenie do S7-200 i S7-1200 czyli tak jak by do czegokolwiek.
Strony 18/19/20 definicję interfejsu.
Strona 21 - przebiegi sygnałów.
Mimo że to chiński Siemens, to dokumentacja jeszcze trzyma jako taki poziom. Ja stosowałem serię V90 która jako żywo przypominała mi jakieś serwo Omrona/Yaskawy czy noname-czajana produkty ale działa to zadowalająco. Do prostych aplikacji może być jak klient sobie życzy mieć firmowe produkty. Napis Made in China jest akceptowalnie małych wymiarów
Powodzenia!
Musisz podłączyć sygnał 65 i M24 - złącze X6 pin 1 i 3. To sygnał ENABLE. Dobrze też móc kasować błędy: sygnał RST - złącze X6 pin 2
V60 getting started
Strony 16/17 masz podłączenie do S7-200 i S7-1200 czyli tak jak by do czegokolwiek.
Strony 18/19/20 definicję interfejsu.
Strona 21 - przebiegi sygnałów.
Mimo że to chiński Siemens, to dokumentacja jeszcze trzyma jako taki poziom. Ja stosowałem serię V90 która jako żywo przypominała mi jakieś serwo Omrona/Yaskawy czy noname-czajana produkty ale działa to zadowalająco. Do prostych aplikacji może być jak klient sobie życzy mieć firmowe produkty. Napis Made in China jest akceptowalnie małych wymiarów

Musisz podłączyć sygnał 65 i M24 - złącze X6 pin 1 i 3. To sygnał ENABLE. Dobrze też móc kasować błędy: sygnał RST - złącze X6 pin 2
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Najprościej podłaczyć 65 do potencjału +24 V, ale nie wiem jak zachowa się przy załączeniu zasilania. Niektóre falowniki potrzebują odpowiedniej sekwencji, najpierw zasilanie potem enable i danie enable na stałe powoduje błąd. Ja bym raczej wykorzystał sygnał enable do układu bezpieczeństwa o ile taki przewidujesz.