1. Szukam falownika 1fazowego bo to ułatwi mi zasilenie całego montażu. Przy takim falowniku wystarczy podpiąć motoreduktor w trójkąt i rozumiem, że sprawa załatwiona?
2. Sterować wszystkim mam zamiar zdalnie, z RaspberryPi, chcę to zrobić jak najprościej tj. podpiąć pod wejście analogowe potencjometr cyfrowy, a na wejścia cyfrowe pozakładać przekaźniki by nimi sterować. Przejdzie coś takiego?
3. Mam problem z ogarnięciem typu sterowania falownikiem - chodzi o NPN i PNP. W jednej instrukcji znalazłem kawałek schematu i to w sumie tyle. Z tego co znalazłem w internecie, to rozumiem, że chodzi dokładnie o sposób sterowania wejściami wielofunkcyjnymi (tymi gdzie ja chce podpiąć przekaźniki). Jak to wygląda w praktyce, jak ustala się typ sterowania (NPN albo PNP)?
4. W tej chwili motoreduktor nie ma zamontowanego hamulca, rozważam jego montaż albo inny sposób trzymania ustalonej pozycji. W jaki sposób steruje się hamulcem z falownika, potrzebne jest do tego jakieś konkretne wejście/wyjście?
5. Czytałem, że falownik potrafi nieźle siać do sieci, co więc powinno znaleźć się między siecią zasilającą a falownikiem? Mówimy tutaj cały czas o zastosowaniu amatorskim, bo gdzieś w sieci napotkałem bardzo rozbudowany schemat, który prawdopodobnie w moim przypadku byłby przerostem formy nad treścią.
Trochę się uzbierało tych pytań, choć pewnie jeszcze mi się coś przypomni a i jeszcze inne pytania wyjdą w praniu