Zabawkowa drukarka 3d
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 1
Zabawkowa drukarka 3d
Wszyscy jesteśmy bardzo dojrzali dopóki ktoś nie przyniesie folii bąbelkowej.
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
- Kontakt:
Bardzo ciekawy projekt oparty z resztą na super pomyśle, zastosowania plastikowego drutu, jako medium twórczego. Sterowanie oparte na open-sourcowym projekcie firmowanym przez Google, a stworzonym przez Włocha do sterowania najróżniejszymi urządzeniami zewnętrznymi, głównie z branży designersko-multimedialnej.
Swoją drogą ciekaw jestem, jaką rozdzielczość uzyskują? Zdjęcia są małe i nie za szczegółowe.
Swoją drogą ciekaw jestem, jaką rozdzielczość uzyskują? Zdjęcia są małe i nie za szczegółowe.
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Piotr Rakowski pisze:Bardzo ciekawy projekt oparty z resztą na super pomyśle, zastosowania plastikowego drutu, jako medium twórczego.
Spotkałem na targach maszynę "fabryczną" z takim rozwiązaniem.
Medium twórczym był drut (żyłka) z polietylenu ( specjalnego za grubą kasę).
Nietety nie mogę wskazać konkretnej firmy - nie wziąłem namiarów
-
- Kontakt:
Kol. Mrozik - o czym Ty mówisz?! Podstawą jest oprogramowanie, które obiekt 3D przetworzy na rodzaj warstwic z wypełnieniami. Mechanika to pikuś. Na stronie producenta niestety nie znalazłem żadnego linku do oprogramowania...
Maszyny i oprogramowanie CNC: eduCAD, STEP2CNC, LynxCUT, Styro3D, Tapper, cncCAD, Image2CAM, Turn3D, TERMCUT, LynxNEST (Nesting)
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Przy okazji dyskusji o drukarce 3d był podawany link do opensource'owego softu do dzielenia modeli na warstwy.Piotr Rakowski pisze:Kol. Mrozik - o czym Ty mówisz?! Podstawą jest oprogramowanie, które obiekt 3D przetworzy na rodzaj warstwic z wypełnieniami. Mechanika to pikuś. Na stronie producenta niestety nie znalazłem żadnego linku do oprogramowania...
-
- Kontakt: