Witam wszystkich. (stary nick "Centurion")
Otrzymałem na uczelni projekt "podnośnika wagonowego" do zrealizowania.
Obliczenia i rysunek ołówkiem.
Niestety, szukam podobnych obliczeń i nie potrafię ich znaleźć.
Naciski w osi mogę sobie policzyć, Wyliczyć gwinty i nakrętki etc. Natomiact w podnośniku wagonowym mam nie osiowe naciski i nie wiem jak to ugryźć. Na szczęście jestem dopiero po rozdaniu tematów więc mam jeszcze sporo czasu. Czekają mnie wszelkie obliczenia przekładni kątowej do korby, przekładni redukcyjnej do napędu, kolumny i podstawy ale niestety stoję na pkt z tym przesunięciem.
Czy w moim przypadku mogę podstawiać do obliczeń to co wstawiłem ? czy nie tędy droga. Wiem że w przypadku nie osiowego obciążenia siłą Q obliczenia muszę wykonać z warunku stateczności z uwzględnieniem zginania. Czy np. w założeniach po prostu mogę przyjać np. współczynnik bezpieczeństwa np. xw = 7 i to załatwi mi sprawę ?
Projekt wstępny na PKM - Podnośnik wagonowy
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Projekt wstępny na PKM - Podnośnik wagonowy
Cześć
Przeczytałem Twoje ogłoszenie na temat podnośnika i myślę że mogę Ci pomóc. Udzielam korepetycji z PKM, rysunku technicznego i podobnych tematów. Oto mój telefon 42 6321 021 lub 515 792 791
Pozdrawiam Tomek
www.blog-student.com
Przeczytałem Twoje ogłoszenie na temat podnośnika i myślę że mogę Ci pomóc. Udzielam korepetycji z PKM, rysunku technicznego i podobnych tematów. Oto mój telefon 42 6321 021 lub 515 792 791
Pozdrawiam Tomek
www.blog-student.com