Ugięcie- prośba o podpowiedź.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Ugięcie- prośba o podpowiedź.
Witam. Stanąłem w martwym punkcie jednego zadania inżynierskiego. Chodzi o obliczenie ugięcia tej skonstruowanej łapy ze zdjęcia. Jak widać ma ona specifyczny kształt i ciężko mi ruszyć zadaniem bo nie wiem jak ją sklasyfikować. Łapa zamontowana jest 4 śrubami do siłownika, obciązenie wynika z masy własnej oraz z masy przyssawek. Znam wszystkie masy i wymiary. Ktoś mógłby podpowiedzieć jak to ugryźć? Na zajęciach jak i w literaturze mowa tylko o prostych przykładach belek o przekroju prostokątnym, nic o takim bardziej skomplikowanym kształcie.

Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Kontakt:
siła działa na ramieniu
najpierw łapki do osi po dlugosci i nastepnie sumowanie wg długości siła i ramie takie" zwijanie drabinki rezystorów od końca" tak mnie uczyli
najpierw łapki do osi po dlugosci i nastepnie sumowanie wg długości siła i ramie takie" zwijanie drabinki rezystorów od końca" tak mnie uczyli
[b]MACH3 cnc[/b]Tworzenie Makr do palników magazynków THC OHC inne[b]EKRANY dla firm producentów maszyn[/b] Budowa sprzedaż wypalarki plazma gaz obrotnice Elektrodrążarki Frezarki Tokarki Giętarki3D inne wg zlecenia 888 708 196 Tomek Komor [email protected]
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
Jak dla mnie policz to z strzałki ugięcia belki, przyłóż masę punktowo na końcu modelu belki
(pierwszy model), chociaż obciążenie ciągłe też ma sens.
http://www.mechanik.edu.pl/projektowani ... _belek.pdf
Otrzymasz zawyżony wynik, ale chyba nic innego się nie wymyśli.
(pierwszy model), chociaż obciążenie ciągłe też ma sens.
http://www.mechanik.edu.pl/projektowani ... _belek.pdf
Otrzymasz zawyżony wynik, ale chyba nic innego się nie wymyśli.