I tym samym mamy już odpowiedź.pukury pisze:skończyło się na prasce ( powiedzmy ) mimośrodowej .
potrzebna opinia na temat siłowników
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Praska mimośrodowa nie wchodzi w grę. Cykl będzie składał się czasami z trzech wykrojników więc trzy siłowniki muszę zlinkować jakimś PLC. A chodzi mi głównie o jakąś firmę która produkuje takie siłowniki bo jak widzę to ciężko jest coś znaleźć w tej materii. Pneumatycznych to jest duży wybór, tylko że chcę ominąć dodatkowe medium jakim jest olej (hałas pracy pompy, wycieki oleju itp.).
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Jeśli nie jesteś jeszcze w posiadaniu opisanych przez Ciebie wykrojników to pół biedy , gdyż (w miarę możliwości ) możesz zastosować (konstrukcyjnie) wykrojnik postępowy.
Jeśli chodzi o siłowniki hydrauliczne to widziałem kiedyś ciekawe rozwiązanie:
1. Przewody ciśnieniowe b. dobrej jakości (unikniesz wycieków oleju).
2. Pompy ,,wyprowadź " na zewnątrz budynku. Jeśli masz taką możliwość , postaw ogrodzoną i zadaszoną wiatę przy ścianie hali (budynku) i w ten sposób pozbędziesz się niepotrzebnego hałasu w pomieszczeniu.
Jeśli chodzi o siłowniki hydrauliczne to widziałem kiedyś ciekawe rozwiązanie:
1. Przewody ciśnieniowe b. dobrej jakości (unikniesz wycieków oleju).
2. Pompy ,,wyprowadź " na zewnątrz budynku. Jeśli masz taką możliwość , postaw ogrodzoną i zadaszoną wiatę przy ścianie hali (budynku) i w ten sposób pozbędziesz się niepotrzebnego hałasu w pomieszczeniu.