nadajnik kilka pytan
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
nadajnik kilka pytan
Witam
Mam pytanie dotyczace nadajnika. Od czego w takim nadajniku zalezy ilosc rezystorow, kondensatorow i innych czesci i ich rozmieszczenie na plytce ? Rezystory wiem ze mozna policzyc z prawa ohma. R=u/i ale w tym wypadku jak bym chcial to policzyc co mialbym wstawic za I ?
Mam pytanie dotyczace nadajnika. Od czego w takim nadajniku zalezy ilosc rezystorow, kondensatorow i innych czesci i ich rozmieszczenie na plytce ? Rezystory wiem ze mozna policzyc z prawa ohma. R=u/i ale w tym wypadku jak bym chcial to policzyc co mialbym wstawic za I ?
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Pytanie "dziwne" nie jest - czasami pytający ma tak nikłe pojęcie o temacie że nie wie nawet o co dokładnie pytać (np. wątek o łożyskowaniu karuzeli itp.) - że zacytuje klasyka SF "By zadać właściwe pytanie, trzeba znać chociaż część odpowiedzi". Tutaj najwyraźniej twórca wątku tak się skoncentrował na "swoim" nadajniku że nie wpadł że różnych "nadajników" istnieje do diabła i jeszcze trochę (nie wspominając już o tym że o elektronice wie najwyraźniej niewiele)