jest taki pomysł, żeby zrobić "przyrząd" do fotografowania. Co do fizycznego wykonania to nie widzę żadnych problemów, gdyż mam gdzie i jak to zrobić samemu. Problem leży po stronie sterowania, gdyż o elektronice wiem tylko tyle, że nie wiem o niej nic

Sprawa wyglądała by następująco:
Chce mieć możliwość regulacji kroku krokówki (skok o daną odległość/kąt w zależności od potrzeby i rodzaju zastosowania) oraz prędkości krokówki.
Chce również, żeby po kroku krokówki wysyłany był sygnał do aparatu i on by zrobił automatycznie zdjęcie.
Chce również, żeby takie urządzenie/sterowanie było jak najtańsze oczywiście.
Czy jest takie coś wykonalne, jeżeli tak to bym poprosił o nakierowanie i podpowiedzi oraz o podpowiedzi jaką użyć krokówkę (nie potrzeba dużej siły, gdyż mają być fotografowane małe elementy na obrotowej podstawie i krokówka byłaby podłaczona poprzez przekładnię, żeby podstawa wykonywała ruch obrotowy o zadany kąt np 5 stopni).
Oczywiście wiem, że używacie MACH`y do sterowania krokówkami do CNC, jednak tu ma być sterowana tylko 1 krokówka, więc jeżeli jest jakaś tańsza opcja to prosiłbym o propozycje.
Z góry dziękuję
Pozdrawiam
STELMI