Temat przeze mnie zaczął zmierzać w złym kierunku. Ale jednak się nie zgodzę - w Polsce czy Europie nigdy nic nie zrobi się tak tanio i dobrze.Prawda jest taka że jeśli potrzebna byłaby "europejska" jakoś to cenowo wyjdzie tak samo jak produkcja u nas
U nich średnia płaca to koło 180$ na miesiąc (podkreślam średnia - tzn. i tak podciągnięta troche w górę przez ten 1% duzo zarabiających).
U nas jak robol bez wykształcenia dostaje 3-4 razy tyle na miesiąc to zaczyna gadać o wyzysku, rozwala samochody na lini montażowej itd.

Pozornie do przodu jesteśmy, ale cywilizacyjnie/mentalnie to oni są. U nich robol wie że jest robolem i siedzi cicho. U nas najbardziej rzucają się ci co sobą najmniej reprezentują.
Polityka jest taka... nauczyciel nie pójdzie ci rzucać śrubami do warszawy, ale górnicy, stoczniowcy itd. tak.
Do głosu nie dochodzą ci co dobrze myślą ale ci co głośno krzyczą...
Ehh dobra koniec offtopa
Sterownik ciekawy - jakby nie to że planuje coś robić w oparciu o arduino i proste l293D do bipolarnych to bym się skusił
(wiem że lipa ale bardziej hobbistycznie i dla rozwoju niż po to by coś robić profesjonalnie... tak że nie musicie mi mówić że rewelacji nie będzie.... i tak wiem czasem lepiej zrobić raz a dobrze)