jaki materiał wybrac na uszczelnienie 53 bary
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 4
jaki materiał wybrac na uszczelnienie 53 bary
czesc
srodowisko to płyn wspomagania ukladu kierowniczego , temeratura max 120 stopni ,powierzchnie po ktorych ma sie poruszac uszczelka to aluminium skok pierscienia uszczelniającego ok 10mm uszczelka ma byc o przekroju kwadracika 3x3mm, zastanawiam sie co bylo by najlepsze na długą bezawaryjną prace ale jestem pewny ze na forum znajdzie sie nie jedna osoba ktora ma w tym wieksze doswiadczenie ode mnie... acha i jeszcze jedno jakie pasowania dobrac przy srednicy uszczelki ok 130mm ??
ktos wie?
srodowisko to płyn wspomagania ukladu kierowniczego , temeratura max 120 stopni ,powierzchnie po ktorych ma sie poruszac uszczelka to aluminium skok pierscienia uszczelniającego ok 10mm uszczelka ma byc o przekroju kwadracika 3x3mm, zastanawiam sie co bylo by najlepsze na długą bezawaryjną prace ale jestem pewny ze na forum znajdzie sie nie jedna osoba ktora ma w tym wieksze doswiadczenie ode mnie... acha i jeszcze jedno jakie pasowania dobrac przy srednicy uszczelki ok 130mm ??
ktos wie?
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Re: jaki materiał wybrac na uszczelnienie 53 bary
przeczytałem 3 razy zanim skumałem o co chodzimarcinsiorek pisze:czesc
ktos wie?
jeśli 53 bar to tylko uszczelniacze hydrauliczne -ale nie wiem czy dostaniesz V-ringi o przekroju 3x3 mm
zapytaj w hurtowniach hydrauliki wysokociśnieniowej
-
ale jak taki uszczelniacz wygląda , z jakiego jest materiału?? ja chciałem zrobic te uszczelniacze ....
Ostatnio zmieniony 12 kwie 2008, 22:08 przez marcinsiorek, łącznie zmieniany 1 raz.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Kontakt:
Rzuć okiem.. tam znajdziesz odpowiedź:marcinsiorek pisze:ale jak taki uszczelniacz wygląda , z jakiego jest materiału?? ja chciałem zrobic te uszczelniacze ....
http://www.uszczelnienia-techniczne.pl/ ... robow.html
np. (jeden z wielu linków):
http://www.ggtrading.pl/glowna.htm
http://www.ggtrading.pl/profile.htm
itd. itd.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
marcinsiorek pisze:temeratura max 120 stopni
53 bary
załamka totalnamarcinsiorek pisze:ale jak taki uszczelniacz wygląda , z jakiego jest materiału?? ja chciałem zrobic te uszczelniacze
za parę groszy chcesz siebie albo gogoś narażać na strzał w pysk medium o ciśnieniu 53kg i temp 120 stopni ?????????
Czy nie lepiej KUPIĆ sprawdzone atestowane uszczelnienie ?
Do siłownika hydraulicznego uszczelnienie dla średnicy fi 80 kosztuje około 50 zł
Czy to na prawdę tak drogo żeby kombinować samemu ?
Ciśnienie i temperatura Brrrrr do tego jak mniemam brak doświadczenia
to nie jest bezpieczne połaczenie dla eksperymentów i wynalazków
-
ARGUS pisze:marcinsiorek pisze:temeratura max 120 stopni53 baryzałamka totalnamarcinsiorek pisze:ale jak taki uszczelniacz wygląda , z jakiego jest materiału?? ja chciałem zrobic te uszczelniacze
za parę groszy chcesz siebie albo gogoś narażać na strzał w pysk medium o ciśnieniu 53kg i temp 120 stopni ?????????
Czy nie lepiej KUPIĆ sprawdzone atestowane uszczelnienie ?
Do siłownika hydraulicznego uszczelnienie dla średnicy fi 80 kosztuje około 50 zł
Czy to na prawdę tak drogo żeby kombinować samemu ?
Ciśnienie i temperatura Brrrrr do tego jak mniemam brak doświadczenia
to nie jest bezpieczne połaczenie dla eksperymentów i wynalazków
spokojnie Argus , nie łam sie, częśc jest bardzo nietypowa zamknięta w kadłubie więc nikomu nic nie strzeli w twarz, nie chodzi mi o zaoszczedzenie kasy bo jak bym mogl kupic takie uszczelnienia to moge wydac te 50 czy 100 zlotych na pierscien, bez problemu, problem w tym, ze pewnie nie znajde takiego rozmiaru pierscienia uszczelniajacego
- juz wiem ze znajde na http://www.ggtrading.pl/materialch.htm#ECOPUR widze ciekawą oferte
dziękuje za pomoc i pozdrawiam
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Spytaj np. w http://www.polwent.com.pl/ o cenę. Myślę, że przy tych parametrach warto poszukać kogoś, kto o tej produkcji ma pojecie. Rzuć im rysunek, może aż tak drogo nie będzie.
-