Pierwsze fazy nowego projektu
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Pierwsze fazy nowego projektu
Tak sobie rysowałem i narazie wyrysowałem tyle , Wstepny obraz mojego nowego projektu ,...maszyna bedzie na wałkach os x,y fi 25 ,oś z fi 20 łozyska w zabudowie takie jak widac na obrazku.Rozmiary 1000x 800x 350mm ,rozmiary robocze narazie do tego dochodzę i przemyślam...Ramiona z blachy stalowej gr.12mm [ tutaj mysle czy nie za cienkie no ale 15-ka to juz bedzie chyba troche za ciężkie pomimo wycięć z otworami.
- Załączniki
-
- frezarka 3dv.1.jpg (269.19 KiB) Przejrzano 734 razy
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
- Posty w temacie: 1
Proponuje zrobić prowadnice w jednej obudowie tzn u ciebie prowadnice np osi X po jednej stronie zrobione są z dwóch elementów i jeśli zostaną zamocowane niezbyt dokładnie to bedą się klinować i stawiać większy opór. A gdybyś zastosował jedną obudowę dla tulejek po których będą się poruszać (np tulejki z wkładem teflonowym lub inne) Ja tak zrobiłem i jest ok nie radzę mocować tulejek osobno proponuje je zrobić w jednej osi. Wszelkie niedokładności będą wyeliminowane
Zobacz mój projekt, może nie jest tak dobry jak twój ale zrozumiesz o co mi chodzi
http://www.cnc.thc.net.pl/viewtopic.php?t=559
Zobacz mój projekt, może nie jest tak dobry jak twój ale zrozumiesz o co mi chodzi
http://www.cnc.thc.net.pl/viewtopic.php?t=559
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Domlas1 ...to nie są tulejki tylko łożyska w zabudowie metalowej....na każdej z osi są po 4 sztuki ,akurat tam nie widac ,tak pozatym co by nie dał czy tulejki czy łozyska to jak krzywo sie poskręca to skosownie napewno bedzie .
Załaczam nastepną fotke ............
przy załączaniu obrazka wymagane wymiary są 600X800 ,admini czy nie można na odwrót tego zmienić? czyli 800x600...[ bo tak to obrazek wychodzi wyzszy jak szerszy i troche to nie zabardzo wygląda]
Załaczam nastepną fotke ............
przy załączaniu obrazka wymagane wymiary są 600X800 ,admini czy nie można na odwrót tego zmienić? czyli 800x600...[ bo tak to obrazek wychodzi wyzszy jak szerszy i troche to nie zabardzo wygląda]