okleiniarka wąskich krawędzi
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
okleiniarka wąskich krawędzi
Czy któryś z fachowców wie bądź posiada zdjęcia części okleiniarki która podaje klej na wałek, i w jaki sposób ten klej jest podawany na wałek ze zbiornika.
Chciał bym sobie zrobić maszynę taką jak w tym filmiku .
Chciał bym sobie zrobić maszynę taką jak w tym filmiku .
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
witam.
masz rację
- brzeg płyty jest jakiś taki ob...ny .
znajomi handlowali takimi klejami w granulkach .
takie kleje są stosowane w poligrafii ( nie tylko oczywiście ) .
można by podawać klej za pomocą pompki zębatej zanurzonej w kleju .
przy pompce można podać tyle ile trzeba .
pozdrawiam .
masz rację

znajomi handlowali takimi klejami w granulkach .
takie kleje są stosowane w poligrafii ( nie tylko oczywiście ) .
można by podawać klej za pomocą pompki zębatej zanurzonej w kleju .
przy pompce można podać tyle ile trzeba .
pozdrawiam .
Mane Tekel Fares
-
- Znawca tematu (min. 80)
Ok, ale nazwanie tego cylindra "czajnikiem" to troche przesadamaga11 pisze:W którym miejscu ? Chyba o innym filmie piszesz kolego, na tym załączonym nic takiego nie widzę.jakub82 pisze: ale tak jak popatrzysz na filmiku do końca podaje klej na brzeg płyty klej jest w granulkach rozgrzewany w czajniku.

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nie wiem jak fachowo się to nazywa, z tego co udało mi się dowiedzieć to rolka podająca klej jest metalowa radełkowana i najprawdopodobniej z rolką połączony jest śrubunek zanurzony w kleju w jakiejś rurce tak aby klej wędrował do góry (moje przypuszczenia), Temperatura kleju to 140-180 st. C. Teraz element w którym podgrzewany jest klej nie wiem jak jest skonstruowany i czy rolka nie jest faktycznie podgrzewana.
Na tym filmiku dobrze widać
-
- Znawca tematu (min. 80)
jakub82 pisze:Nie wiem jak fachowo się to nazywa, z tego co udało mi się dowiedzieć to rolka podająca klej jest metalowa radełkowana i najprawdopodobniej z rolką połączony jest śrubunek zanurzony w kleju w jakiejś rurce tak aby klej wędrował do góry (moje przypuszczenia), Temperatura kleju to 140-180 st. C. Teraz element w którym podgrzewany jest klej nie wiem jak jest skonstruowany i czy rolka nie jest faktycznie podgrzewana.
To jest zbudowane chyba na zasadzie zwykłej nakładarki walcowej, z jednej strony walec podający zanurzony (oblewany) jest w kleju a druga strona nanosi klej na element. Dość duży ten zbiornik kleju.
Ciekaw jestem tylko w jaki sposób rozwiązali że klej nanoszony jest tylko do wysokości elementu tylko (tak mi się wydaje z filmu)