Cięcie aluminium
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Cięcie aluminium
Witam.Chciałbym się dowiedzieć czym można ciąć aluminium.Uwaga! Czytałem juz kilka stron ale tam jest tylko cięcie niedokładne.Niestety ja potrzebuje uciąć aluminum bardzo dokładnie (chodzi tu np. o ząbki na kole zębatym) więc piłka odpada. Macie jakieś pomysły?I na jakiej grubości alu na pewno będzie twarde i mocne ?
I czy (może to głupie pytanie) byłaby możliwość uciąc aluminium nożycami ?
I czy (może to głupie pytanie) byłaby możliwość uciąc aluminium nożycami ?
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
no można ciąć nożycami ręcznymi to wiadomo do pewnej grubości ale czy to ręcznie czy maszynowo raczej super to nie wyjdzie i należny wziąć pod uwagę odkształcenia jakie powstają przy cieciu tego typu ...jeśli dobrze kumam to chcesz nie uciąć a wyciąć koło zębate z blachy Alu ... to tak jak kolega napisał woda laser frezarka cnc lub drutówka w zależności od wymaganej dokładności . można też koła zębate zrobić na strugarce lub frezarce z podzielnicą
sorki za wszystkie błędy ... (dyslektyk)
Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos

Zobacz moje filmy http://www.youtube.com/user/pokachontass/videos
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Cenę raczej liczą od godziny roboczej.
Program: DoubleCAD XT. Darmowy - polecam warto.
Program: DoubleCAD XT. Darmowy - polecam warto.
Pozdrawiam Paweł Z.
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
Przydatne: elektro-instalacja.pl
Projektowanie stron www, Aplikacje dedykowane, Rozwiązania IT, zapraszam na www.dreamagency.eu
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
Przecież można napisać maila do nich. Ja otrzymałem seriala po godzinie. Nawet mniej. I masz legal 

Pozdrawiam Paweł Z.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Ja kiedyś korzystałem z demo Alibre design, całkiem przyjazny (po przeczytaniu krótkiego samouczka, zacząłem projektować konstrukcje). Nie wiem jak teraz, ale kiedyś to działało w full-opcji tylko złożenia dało się robić max z 5 różnych elementów (przy większej liczbie, blokował się zapis). Ale, żeby z projektu zrobić dxf to nie było problemu.