W warunkach warsztatowych takie nakrętki zwykle wykonuje się z brązu B101.adam Fx pisze:wykonaj z brązu nakrętke
Nakrętka trapezowa idenyfikacja
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 2
Stany są głównym odbiorcą kitajskiego badziewia, a co za tem idzie nie powinno dziwić że np. stożki będą r-8 zamiast mk2, lub właśnie takie a nie inne śruby/nakrętki.
Płacą za to grosze*, kiedy dokładnie te same modele u Kanadoli kosztują prawie dwa razy drożej, w Europie spokojnie trzy razy więcej - a nierzadko ponad cztery w wypadku "odpryskowej" produkcji pod ten konkretny rynek(tzn. z normalnymi gwintami, stożkami etc.).
Inna sprawa że część konstrukcji jest zerżnięta min. z hamerykańskich - czasem nawet w sposób niejako wtórny(bo np. skopiowali maszynki produkowane w Republice Chińskiej - które same były kopią
).
*"dzięki" czemu większość ich miejscowych producentów zdechła lub przeniosła produkcje za granicę...
Płacą za to grosze*, kiedy dokładnie te same modele u Kanadoli kosztują prawie dwa razy drożej, w Europie spokojnie trzy razy więcej - a nierzadko ponad cztery w wypadku "odpryskowej" produkcji pod ten konkretny rynek(tzn. z normalnymi gwintami, stożkami etc.).
Inna sprawa że część konstrukcji jest zerżnięta min. z hamerykańskich - czasem nawet w sposób niejako wtórny(bo np. skopiowali maszynki produkowane w Republice Chińskiej - które same były kopią

*"dzięki" czemu większość ich miejscowych producentów zdechła lub przeniosła produkcje za granicę...
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
- Kontakt:
TwinB Dziękuje za sprawdzenie Czyli nic nie pozostaje tylko samemu zrobić serwis nie ma takiej nakrętki a za dorobienie 400 netto
czyli muszę nabyć wzornik do ostrzenia noży by miał 2,5 hm kupiłem taki
http://allegro.pl/wzorzec-do-gwintow-tr ... c4MTdmNw==
i nie ma tam 2,5
czyli muszę nabyć wzornik do ostrzenia noży by miał 2,5 hm kupiłem taki
http://allegro.pl/wzorzec-do-gwintow-tr ... c4MTdmNw==
i nie ma tam 2,5
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 1
Ja jednego razu, nie mając wzornika do gwintów trapezowych, wzorowałem się przy szlifowaniu nożyka gwintem śruby. Żeby nie popsuć drogiego materiału jakim jest brąz wykonałem na próbę gwint w aluminiowej tulejce, a dopiero później w brązie. Efekt był całkiem zadowalający szczególnie, że to był mój pierwszy gwint trapezowy.