Powstawanie uszkodzeń maszyn i urządzeń
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Powstawanie uszkodzeń maszyn i urządzeń
Witam mam taki problem dostałem prace do napisania na temat powstawanie uszkodzen maszyn i urządzeń i szukałem wszędzie i nic nie moge na ten temat znaleść czy mógłby ktoś napisać jedną dwie strony na temat powstawania uszkodzeń .Z góry dziękuje
Tagi:
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
a w wyobrazni nie szukałes i na you tube tezkoko1357 pisze:powstawanie uszkodzen maszyn i urządzeń i szukałem wszędzie
problem polega na tym ze dosłownie tego nie znajdziesz, ale przeciez w pierony jest debili którzy niszczą narzędzia i maszyny przez debilne parametry, wystarczy poszperac i posmiac sie troche, albo brak konserwacji, zatnie sie jakas krancowka i łubudu glowica pierdyka nie tam gdzie trzeba
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
Jedynym czynnikiem niszczacym maszyny sa ludzie.
Sa to istoty bardzo szkodliwe dla maszyn i swoim dzialaniem staraja sie im zrobic krzywde na wszelkei sposoby.
Ludzie w celu unikniecia odpowiedzialnosc stosuja spychologie na "niesprzyjajace okolicznosci", "panujace warunki", "zly los".
Panujace warunki to zaniedbanie srodowiska pracy, brak konserwacji.
Niesprzyjajace okolicznosci to najczesciej bledy wynikajace z pospiechu i lenistwa.
A zlym losem okreslamy glupote i brak kwalifikacji.
Oczywiscie jesli zapytasz praktykanta o przyczyne, dowiesz sie ze "samo sie tak jakos", a roznica miedzy 10 cali a 10 mm jest szczegolikiem, ktory przeciez kazdemu moze umknac... przy ustawianiu posuwu.
Sa to istoty bardzo szkodliwe dla maszyn i swoim dzialaniem staraja sie im zrobic krzywde na wszelkei sposoby.
Ludzie w celu unikniecia odpowiedzialnosc stosuja spychologie na "niesprzyjajace okolicznosci", "panujace warunki", "zly los".
Panujace warunki to zaniedbanie srodowiska pracy, brak konserwacji.
Niesprzyjajace okolicznosci to najczesciej bledy wynikajace z pospiechu i lenistwa.
A zlym losem okreslamy glupote i brak kwalifikacji.
Oczywiscie jesli zapytasz praktykanta o przyczyne, dowiesz sie ze "samo sie tak jakos", a roznica miedzy 10 cali a 10 mm jest szczegolikiem, ktory przeciez kazdemu moze umknac... przy ustawianiu posuwu.
bumeluję