Bob35 to są skrajne przypadki i takie można zlecać komuś. Nie myślę że będę umiał toczyć ale wsadzić wał do tokarki (lub urządzenia), pomierzyć i popukać w odpowiedni sposób młotkiem to można się nauczyć. Mam zamiar za tydzień jechać do tego gostka co centrował wał, żeby na przykładzie wału od peugeota pokazał w jaki sposób wykonać to poprawnie.
Co do wymiany łożysk na wale jeśli zobaczę jak to zrobić w pro sposób popróbuje sam na mniej kosztownych częściach w końcu się nauczę.
Mam takie szczęście że mam na czym ćwiczyć bez większych konsekwencji ...... .
Po drugie od czegoś trzeba zacząć. Przeliczałem wszystko kilka razy i w takim biznesie najlepiej się wychodzi jeśli jak najwięcej możesz zrobić sam. Bo jak wszystko będziesz zlecał komuś to ci nic nie zostanie tylko pośredniczenie. Wiadomo wszystkiego sam nie ogarnę nie nakupię sprzętu za setki tysięcy.
Mówicie że wszyscy dobrzy mechanicy wymierają jaki z tego wniosek ? Młodzi muszą się tego uczyć.

A tak w ogóle bo widzę, że jesteście obeznani w temacie macie może jakieś namiary na literaturę ? Stronki, tytuły książek itp.