Mam "profile alu" 20x20 na mendelmaxa w wersji poszerzonej, tzn profile mają rozmiary

A = 460mm (2szt - górna belka)
B = C = 340mm (8szt)
D = 420mm (4sz)
Daje to szerokość dolnej podstawy (ramki prostokatnej) 340mm, oraz górnej belki - 460mm
I teraz powstaje problem - bo plastiki które dostałem powodują, że pręty osi Z (góra-dół) idą pod skosem \ /
Albo:
- dolne mocowania silników, do których są mocowane też te pręty, są za wąskie (od profilu aluminiowego (ramki prostokątnej dolnej), do środka pręta Z (8mm) jest równo 60mm, co daje 340mm + 60 + 60 = 460mm (i brzmi to dobrze)...
- górne mocowania prętów osi Z (które przykręca się na końcach tej belki 460mm) są do kitu, bo mocowanie pręta fi8 jest nie w linii zakończenia profilu, ale wysunięte o 4mm (krawędź końcowa profilu = krawędź pręta, a aby pasowało do mocowań silnika - powinno być krawędź końcowa profilu = środek pręta).
Nie wiem jaka wersja jest prawidłowa, ale muszę zmienić tak "wózki" osi Z. Więc powstaje dylemat co z mocowaniem silników osi Z, i mocowania górne osi Z - nie wiem, jakie są prawidłowe, czy dla "wersji poszerzonej" są jakieś inne wymiary, czy mam ciąć te górne profile 460mm > 460-4-4mm = 452mm (tak by dopasować się do dolnego mocowania)?
Przeglądając pliki STL http://www.thingiverse.com/thing:20355/#files (tutaj akurat dla prętów 10) i oglądając mocowania silników Z - widzę że środki prętów są w tych mocowaniach ustawione na 65mm od profilu alu. U mnie 60. A górne mocowania - są ułożone tak samo jak u mnie.