LeapFrog Creatr HS- czy warto?
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 6
LeapFrog Creatr HS- czy warto?
Jak w temacie- jakie niespodziewanki przykre i te miłe mogą mnie spotkać po zakupie CreatrHS albo Creatr standard.
Dlaczzego postawiłem na LeapFrog:
-cena powyższe modele delikatnie przekraczają mój budżet
-pole robocze- najdłuższy bok w opcji z dwoma extruderami 30cm- taką właśnie wartość założyłem
-podwójny extruder, szeroki wybór standardowych filamentów jak mi się zdaje- w opozycji do dydekowanych filamentów np. jak u Zortaxa
-stawiałem na zamkniętą całkowicie konstrukcję ze względu na czas rozgrzewania (może ktoś mnie wyprowadzi w błędu) ale wydaje się mi że powyższe modele przy niewielkim nakładzie pracy również da się zabudować/ przykryć folią syropianową itp.
Jestem jednakże wciąż otwarty na inne opcje/produkty- nie zakończyłem poszukiwań. Dopuszczam również zakup kitu do samodzielnego montażu. Jeśli ktoś miał okazję dotknąć, widzieć albo swoim doświadczeniem właściwie ocenić potencjał- będę wdzięczny.
Dlaczzego postawiłem na LeapFrog:
-cena powyższe modele delikatnie przekraczają mój budżet
-pole robocze- najdłuższy bok w opcji z dwoma extruderami 30cm- taką właśnie wartość założyłem
-podwójny extruder, szeroki wybór standardowych filamentów jak mi się zdaje- w opozycji do dydekowanych filamentów np. jak u Zortaxa
-stawiałem na zamkniętą całkowicie konstrukcję ze względu na czas rozgrzewania (może ktoś mnie wyprowadzi w błędu) ale wydaje się mi że powyższe modele przy niewielkim nakładzie pracy również da się zabudować/ przykryć folią syropianową itp.
Jestem jednakże wciąż otwarty na inne opcje/produkty- nie zakończyłem poszukiwań. Dopuszczam również zakup kitu do samodzielnego montażu. Jeśli ktoś miał okazję dotknąć, widzieć albo swoim doświadczeniem właściwie ocenić potencjał- będę wdzięczny.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
-
Pozniej doczytam co to te PFTE w glowicy. Oczekuje w miare bezproblemowej obslugi tzn wsadzic filament, rozgrzac, zadac parametry i niech sie drukuje. Projektuje w SolidWorks i z niego beda pochodzic pliki *.slt. A i potrzebuje tych 30cm na dlugosci.
Nie doczytalem sie natomiast czy stol jest samopoziomujacy sie i czy ma np pomiar odleglosci pomiedzy glowica a stolem bo niektorzy sie tym chwala i nie wiem na ile to istotne w codziennej praktyce.
Nie doczytalem sie natomiast czy stol jest samopoziomujacy sie i czy ma np pomiar odleglosci pomiedzy glowica a stolem bo niektorzy sie tym chwala i nie wiem na ile to istotne w codziennej praktyce.
-
- Kontakt:
-
- Kontakt:
-
Kolego Syntetyczny na stronie https://www.lpfrg.com/product/creatr-hs/ producent podaje że standardowe oprogramowanie dla drukarki CreatrHS to Simplify3D czyli chyba nie klon RepRapowego rozwiarstwiacza? Głowice, dysze- jak koledzy oceniliby poziom wymienialności?
-
- Kontakt:
-
Mieszkam i pracuje w UK. Wlasnie zarekomendowalem szefowi Leapfroga HS- on z kolei rozglada sie za chinszczyzna bo to zaledwie polowa ceny ktora zaoferowalem ja, mam nadzieje ze go przekonam. Innego pomyslu nie mam i sie chyba nie doczekam- z kolega Syntetyczny nikt na temat druku 3D w polemike nie wejdzie
Co do oprogramowania hosta to jesli oparte jest to na open source to o ile firma zniknie z rynku a elektronika padnie to da sie ja wymienic na cos z RepRap a nawet i jakie AurduinoMega zaprogramowac i wcisnac.

-
- Kontakt: