drukarka z chin bez softu.
-
Autor tematu - Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 3
drukarka z chin bez softu.
Koledzy proszę o pomoc. Kupiłem w Chinach drukarkę i nie dostałem softu. Jaki mogę pobrać? Słyszałem o darmowych opensource. Drukarka jest na usb. Dziękuję z góry uprzejmie.
Tagi:
-
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
Nokia 3310.Segitarius pisze:A co jest uniwersalne?
Można użyć jako młotka i telefonu.
Kolego , bądźmy poważni.
Nie podałeś żadnych szczegółów a oczekujesz pomocy...
Nikt Ci w takim wypadku nie pomoże...
Napisałem Ci prostą radę , napisz do chińczyka a on Ci podeśle linka do pobrania odpowiedniego softu...
Jak mu ładnie napiszesz to wyśle Ci też instrukcję obsługi
-
- Lider FORUM (min. 2000)
W pierwszej chwili myślałem, że chodzi o zwykłą drukarkę, bo nie spojrzałem na dział 
Pewnie kupiłeś jakiegoś klona znanych wersji openhardware, więc instrukcji producenta może nie być. Oprogramowanie jest uniwersalne i darmowe. Komunikacja po USB, czyli w programie wskazujesz wirtualny port COM, na którym instaluje się drukarka. Jak wybierzesz właściwy to w programie Cura czy Slic3r, drukarka powinna się przedstawić w konsoli programu. Na youtube znajdziesz masę poradników jak to ugryźć.

Pewnie kupiłeś jakiegoś klona znanych wersji openhardware, więc instrukcji producenta może nie być. Oprogramowanie jest uniwersalne i darmowe. Komunikacja po USB, czyli w programie wskazujesz wirtualny port COM, na którym instaluje się drukarka. Jak wybierzesz właściwy to w programie Cura czy Slic3r, drukarka powinna się przedstawić w konsoli programu. Na youtube znajdziesz masę poradników jak to ugryźć.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
Oczywiście, że się sam nie dogada, ale jak kolega pójdzie tym tropem, to wszystko znajdzie. Cura automatycznie instaluje to co do Slic3r trzeba doinstalować ręcznie. Jest tyle tutoriali jak to zrobić (również po polsku), że Segitarius z pewnością sobie poradzi.G3d pisze:Slic3r nie jest hostem - on się z drukarką nie dogada
-