Problem z uruchomieniem
-
Autor tematu - Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
- Posty w temacie: 7
Problem z uruchomieniem
Witam
Jakiś czas temu kupiłem sterownik w wersji E -1,1 miał zastąpić obecny ,ale brak czasu spowodował że sterownik częściowo zmontowany w nowej szafie leżał .Oczywiście nie był bym sobą abym w tej formie nie podłączył do komputera ,sterownik i piko Cam działały .
Teraz do sedna nadszedł czas zmierzyć się z zamianą sterowania a następnie adaptacja do większej maszyny .Po podłączeniu napotkałem kilka problemów
1 nie można nawiązać połączenia problem z otwarciem PLC po zapisie PLC jako bieżący udało się nawiązać połączenie
2 nie mogę wczytać żadnego G-KODU próbowałem demo z programu komunikat o błędzie
3 zakładka do Piko Cama nie aktywna
4 kolejny problem jak chcę zakręcić silnikiem osi to silnik zakręci tylko wartość ustawioną w zakładce MANUAL
Zapewne robie coś źle lub o czymś zapominam ale na starszych wersjach nie było takich problemów
Proszę o pomoc w konfiguracji
Robert
Jakiś czas temu kupiłem sterownik w wersji E -1,1 miał zastąpić obecny ,ale brak czasu spowodował że sterownik częściowo zmontowany w nowej szafie leżał .Oczywiście nie był bym sobą abym w tej formie nie podłączył do komputera ,sterownik i piko Cam działały .
Teraz do sedna nadszedł czas zmierzyć się z zamianą sterowania a następnie adaptacja do większej maszyny .Po podłączeniu napotkałem kilka problemów
1 nie można nawiązać połączenia problem z otwarciem PLC po zapisie PLC jako bieżący udało się nawiązać połączenie
2 nie mogę wczytać żadnego G-KODU próbowałem demo z programu komunikat o błędzie
3 zakładka do Piko Cama nie aktywna
4 kolejny problem jak chcę zakręcić silnikiem osi to silnik zakręci tylko wartość ustawioną w zakładce MANUAL
Zapewne robie coś źle lub o czymś zapominam ale na starszych wersjach nie było takich problemów
Proszę o pomoc w konfiguracji
Robert
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
- Kontakt:
robert557 pisze: napisałem o tym w p 1
O limitach nie napisałeś, ale może nie mają znaczenia.robert557 pisze:1 nie można nawiązać połączenia problem z otwarciem PLC po zapisie PLC jako bieżący udało się nawiązać połączenie
Jaki to komunikat?robert557 pisze:2 nie mogę wczytać żadnego G-KODU próbowałem demo z programu komunikat o błędzie
Tak jest zawsze jak nie otworzysz programy typu cam, dxf, itp.robert557 pisze:3 zakładka do Piko Cama nie aktywna
Może wymagana jest jazda referencyjna?robert557 pisze:4 kolejny problem jak chcę zakręcić silnikiem osi to silnik zakręci tylko wartość ustawioną w zakładce MANUAL
Robert
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 2
OK.
Odpowiedz jeszcze na pytania ROBWAN-a.
Komunikację masz dobrą w oknie monitora zakładka „Kontroler” parametr Frame/s co pokazuje ?
Odpowiedz jeszcze na pytania ROBWAN-a.
A próbowałeś SHIFT+strzałki i CTRL+strzałki.4 kolejny problem jak chcę zakręcić silnikiem osi to silnik zakręci tylko wartość ustawioną w zakładce MANUAL
Komunikację masz dobrą w oknie monitora zakładka „Kontroler” parametr Frame/s co pokazuje ?