Niepoprawne generowanie ścieżki
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
Niepoprawne generowanie ścieżki
Jestem początkującym i bardzo możliwe że popełniłem gdzieś błąd ale spotykam się z tym pierwszy raz. Po wygenerowaniu kodu zauważyłem że odległość przy drugim przejściu jest większa niż pozostałe a powinny być identyczne. Druga sprawa to przejście ostatnie czyli u mnie "z-3" generowane jest podwójnie.

- Załączniki
-
- error wybieranie.zip
- (2.38 KiB) Pobrany 145 razy
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Stało się tak dlatego, że kolejną ścieżką była by sama linia co ze względów obliczeniowych jest niedopuszczalne. Wystarczy zmienić parametr „Nakładanie %” (decydujący o tym ile kolejne przejazdy nachodzą na siebie) z tych 50% na 51% i jest właściwie.odległość przy drugim przejściu jest większa niż pozostałe a powinny być identyczne
Tu się faktycznie zaskoczyłem, gdyż okazało się że liczby 3 i 10 razem są magiczne, poprawiłem już ten błąd. Przy okazji przypomnę, że w okienko „krok zagłębiania” oprócz wartości kroku można wpisać wartość ujemną która będzie przeliczona na krok np. wpisanie -10 podzieli automatycznie aktualne zagłębienie na 10 kroków.Druga sprawa to przejście ostatnie czyli u mnie "z-3" generowane jest podwójnie.