Tworzenie postprocesora
-
Autor tematu - Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 3
Tworzenie postprocesora
Witam wszystkich.
Czy macie może jakieś materiały na temat tworzenia postprocesorów w SolidCAMie??
"Tworzyłem" postproc do EdgeCAMa a w SolidCAMie tylko robiłem małe modyfikacje.
Czy macie może jakieś materiały na temat tworzenia postprocesorów w SolidCAMie??
Myślec zamiast płacić.
Tagi:
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
- Kontakt:
Re: Tworzenie postprocesora
Yyyy .. to było pytanie czy stwierdzenie ? O co chodziskapiec1123 pisze:Witam wszystkich.
artstudio - program od ktorego zaczynalem swoja przygode z komputerami
-
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
Tutaj poradniki w jezyku Angielskim
Chcesz pisać caly od nowa ?? czy tylko częściowo zmienić.. Napisz co potrzebujesz na pw albo poprostu na forum. Moje posty na temat postprocesora do SC odbijały się echem ale już się uporałem z problemami. Jak będę w stanie to pomogę.
Chcesz pisać caly od nowa ?? czy tylko częściowo zmienić.. Napisz co potrzebujesz na pw albo poprostu na forum. Moje posty na temat postprocesora do SC odbijały się echem ale już się uporałem z problemami. Jak będę w stanie to pomogę.

- Załączniki
-
- GPPTool.zip
- SolidCam GPPTool Manual File [pdf]
- (2.62 MiB) Pobrany 969 razy
-
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Witam, czy któs może mi powiedzieć w jaki sposób dodać do biblioteki postprocesorów, nowy PP?? Znalazłam pewien postprocesor na angielskiej stroncę i jest on przeznaczony na HAAS'a (czyli na tą obrabiarkę która mnie ineteresuje) lecz nie wiem czy przejdzie przed EdgeCAM'a i czy będie działał. Jaka i czy w ogóle jest różnica między PP przeznaczone ogólnie na HAAS a na konkretnie HAAS TM-1P??
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Kontakt:
Przede wszystkim to jest dział SolidCAMa a nie EdgeCAMa. Co do samego postprocesora znalezionego w necie to warto na początku nie ufać maszynie, bo możecie ją uszkodzić na pieniądze wielokrotnie większe niż zlecenie komuś zrobienia postprocesora.Magda nowa pisze:Witam, czy któs może mi powiedzieć w jaki sposób dodać do biblioteki postprocesorów, nowy PP?? Znalazłam pewien postprocesor na angielskiej stroncę i jest on przeznaczony na HAAS'a (czyli na tą obrabiarkę która mnie ineteresuje) lecz nie wiem czy przejdzie przed EdgeCAM'a i czy będie działał. Jaka i czy w ogóle jest różnica między PP przeznaczone ogólnie na HAAS a na konkretnie HAAS TM-1P??
Nie wiem czy do EdgeCAMa,ale do SolidCAMa polecam kolegę z tego tematu djronin - pozmieniał mi postprocesor wg moich wytycznych i bardzo mi w tym szczerze mówiąc pomógł