Napotkałem problem przez który mogę stracić co najmniej kilkanaście godzin pracy, mam nadzieje że z Waszą pomocą uda mi się go rozwiązać. Mianowicie miałem napisany program w Solidcamie (dokładniej w Inventorcam) na pewien detal wykonywany w kilku mocowaniach. Podczas wykonywania którejś kolejnej sztuki operator zamocował ją nieprawidłowo co uniemożliwiało wykonanie jednej z zaplanowanych w tym mocowaniu operacji. Musiałem więc przepisać tą operacje na inne mocowanie. Nie chcąc mieszać w gotowym projekcie skopiowałem z niego plik z bryłą (*.ipt) i umieściłem go w nowo utworzonym folderze w innej lokalizacji. Utworzyłem na jego podstawie nowy projekt i wykonałem operacje których potrzebował operator, dałem mu gotowy program, zapisałem i zamknąłem projekt InventorCama. Po kilku minutach chciałem otworzyć główny projekt (gotowy z wszystkimi mocowaniami) i okazało się że został on najprawdopodobniej nadpisany przez ten nowy (ponieważ zarówno bryły jak i projekt w pliku PRZ posiadały te same nazwy w obu projektach). W tym momencie skopiowałem projekt ze źródłowej lokalizacji dla bezpieczeństwa na pendrive. Próbowałem wielu sposobów. Od wyszukiwania i otwierania projektu z Tempa InventorCama do otwierania pliku z pendrive na innym komputerze z InventorCamem. Niestety bezskutecznie.
Z ciekawości utworzyłem od nowa program potrzebny operatorowi tylko na bryle i projekcie o innej nazwie niż ta gotowa i okazało się że plik projektu *.PRZ nowo utworzony (tylko z operacjami pominiętymi przez operatora) waży ok. 10MB a tamten (zastąpiony) 15MB.
Stąd moje pytanie do Was, czy różnica w wielkości pliku świadczy o pozostawionych pod wcześniejszym projekcie danych i jeżeli tak to czy jest możliwość ich odzyskania?
Jeżeli nic nie wskóram to musze pisać program od nowa.
Dziękuje za każdą pomoc!