Pomoc w doborze silników do sterownika.

Rozmowy na temat układów elektronicznych sterowania obrabiarek CNC

Autor tematu
djkubi
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

Pomoc w doborze silników do sterownika.

Post napisał: djkubi » 17 paź 2014, 20:12

Witam. Nazywam się Robert i jest to mój pierwszy post na forum.
Ale nie o tym chciałem napisać.
Zastanawiam się nad tym sterownikiem:
Sterownik

I tymi silnikami krokowymi:
Silnik

A pytanie brzmi czy ten sterownik będzie współpracował z tym silnikiem. I na jakiej zasadzie dobierać napięcie silników bo ten akurat pracuje na 3.4V a są też takie które są na 12V i jakim napięciem zasilić sterownik.

Frezarka jest niewielkich rozmiarów pole pracy około kartki A4 wstępnie ma służyć do płytek drukowanych. Skok sruby 1mm obrót średnica m6. Na prowadnicach szufladowych kulkowych po 2 na oś. Wrzeciono w projekcie to dremelek ale nie zawieszony na ośi tylko przez przedłużke elastyczna.(Nie wiem czy to zda egzamin) ale chodzi o odciążenie osi.

Tagi:

apacz514
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: apacz514 » 17 paź 2014, 20:54

kolega poczyta forum takich tematów jest sporo używać wyszukiwarki i nie zaśmiecać forum
Niema rzeczy niemożliwych czasem potrzeba tylko więcej czasu....sinumeric 840..ctx 310 v3 eco, dmc 635 ,nef400,durma 30160, trumpf 3030 ...fanuc 0i

Autor tematu
djkubi
Posty w temacie: 2

Post napisał: djkubi » 17 paź 2014, 21:14

Nie o taka odpowiedz mi chodziło kolego apacz514 ja tu przedstawiłem konkretny przypadek Silnik i sterownik i proste pytanie będzie współpracował czy nie. A po to jest forum żeby się czegoś dowiedzieć od bardziej znających się w temacie. A zaśmiecanie forum podchodzi pod twoją wypowiedź. Przepraszam ale jak tak witacie nowych to już naprawdę udało ci się mnie zniechęcić do tego forum. Pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Elektronika CNC”