udawacz sterownika
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
udawacz sterownika
witam !! zrobiłem sobie " udawacz " sterownika . zawiera na płytce - generator , układ EN / DIS - HI - LO , STEP - jest - niema , oraz oczywiście DIR - HI - LO . uprzedzając pytania - dlaczego tak a nie inaczej - odpowiadam - bo tak wyszło . płytka jest w formacie Traxa ( jak ktoś będzie chciał to zamieszczę ) - schematu nie ma . schematu nie ma dlatego - jest to tak proste że nie warto było rysować . jeżeli ktoś byłby zainteresowany zrobieniem tego czegoś to mogę się poświęcić ( niechętnie ) i narysować . oczywiście można mówić że to przerost formy nad treścią - ja tak nie uważam . podczas prób bardzo łatwo w plątaninie kabli zrobić sobie ku - ku
. po uzupełnieniu o przełącznik zakresów generatora ( obecnie na zworkach ) , potencjometr na czołówce i jakiś pudełeczko można sobie zrobić prosty i miły przyrządzik do badań . no to tyle - pozdrawiam !!

- Załączniki
-
- stdien.zip
- (84.79 KiB) Pobrany 300 razy
Mane Tekel Fares
Tagi:
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
witam !! PDFa nie mam ani schematu
. jak projektowałem płytkę to patrzyłem na jakieś schematy z not aplikacyjnych i opisu bramek i tyle . płytka jest w formacie Traxa ( pisałem ) i chyba tak zostanie - nie mam jak jej zamienić na inny format . pozdrawiam !!

- Załączniki
-
- step.zip
- (5.3 KiB) Pobrany 319 razy
Mane Tekel Fares
-
- Lider FORUM (min. 2000)
A co mi tam, najwyżej bedą wybrzydzać, może czegoś sie dowiem. Tylko tu jest drobiazg - złącze typu żeńskiego - odwrotnie niż w wiekszości płytek
- Załączniki
-
- bottom stepp-płyta.pdf
- (73.9 KiB) Pobrany 367 razy
-
- top stepp-płyta.pdf
- (94.9 KiB) Pobrany 372 razy
-
Projektował to już nobilitacja Z zazdrościa patrze na sprawność programów PCB ale ja niestety skleciłem sobie nakładkę na Acad'a. To co widać to zwykłe polilinie ręcznie układane bez żadnego powiązania logicznegoo ze sobą - ot po prostu obrazek. Cała kontrola SDT niestety w głowie rysownika.Leoo pisze:Czym Kolega projektował?
-
Ściagnąć z siecii .... albo z półki bo tam widzę Autotrax i obok Protel, jeszcze gdzieś poniewiera się WinPCB albo jakiś odprysk chyba protela który na dyskietkach (jeszcze! ) siedzi pod nazwą PCB i SDT. Szkopuł w tym że zawsze łatwiej mi było tą jedną płytkę machnąć tym czym rysuję niż wreszcie opanować jeden z powyższych. No i tak zeszło.