Sterownik ssk 1A z silnikami
-
Autor tematu - Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 5
- Kontakt:
Sterownik ssk 1A z silnikami
Zakupiłem tenze sterownik z silniczkami i cos mi nie gra
po połgodzinnych próbach silniki mocno sie grzeją i palą bezpieczniki
ze względu na przełozenie w ploterze i skok śruby, silniki ustawiłem na 320 kroków.
próby robione w machu2
i nie wiem, może za wysokie przyspieszenia dałem ?
obroty 10, przyspieszenia 150 - 200, poniżej mozna palcem zatrzymać oś.
jeśli to jest bezpośrednią przyczyna to bede musiał zmniejszyc predkość do 6 - 7 obr/s ...
ktoś doradzi ?
po połgodzinnych próbach silniki mocno sie grzeją i palą bezpieczniki
ze względu na przełozenie w ploterze i skok śruby, silniki ustawiłem na 320 kroków.
próby robione w machu2
i nie wiem, może za wysokie przyspieszenia dałem ?
obroty 10, przyspieszenia 150 - 200, poniżej mozna palcem zatrzymać oś.
jeśli to jest bezpośrednią przyczyna to bede musiał zmniejszyc predkość do 6 - 7 obr/s ...
ktoś doradzi ?
https://www.etsy.com/pl/shop/soltysdesign
Tagi:
-
- Kontakt:
eloł
chwilowo nie mam sieci takze pisze z kawiarenki
silniczki chyba 1A w komplecie, może to za mało, może powinny byc mocniejsze od sterownika ?
sam ster powiedzmy że działa, silniki wszystkie równoczesnie chodzą, diody przygasają po właczeniu enable ... chyba kupie garść bezpieczników i pomęcze troche macha.
chwilowo nie mam sieci takze pisze z kawiarenki
silniczki chyba 1A w komplecie, może to za mało, może powinny byc mocniejsze od sterownika ?
sam ster powiedzmy że działa, silniki wszystkie równoczesnie chodzą, diody przygasają po właczeniu enable ... chyba kupie garść bezpieczników i pomęcze troche macha.
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 4
Ciesz sie ze bezpieczniki a nie sterowniki hehehe. Silnik powinien byc nawet slabszy niz sterownik wtedy go troche mozna podkrecic
. Jezeli tobie sie pala bezpieczniki to pewnie sa za slabe. Silnik powinien byc goracy wtedy wiadomo ze dostaje odpowiednia dawke pradu.

Jeżeli prąd nas nie zabije to nas napewno nie wzmocni 

-
- Kontakt:
no i w koncu jest sieć ..
dalem troche mniej prądu na potencjometrach o ćwierć obrotu i już sie nie grzeją, moc troche spadła, ale silniki sie nie grzeją jak wściekłe.
co do steru to nic nowego w środku nie odkryłem - indexer ssk, zasilacz, trafo, i 3 stery sskb01 z kaloryferami.
zastanawiam sie czy na pełnym kroku silniczki nie powinny dawać wiekszego momentu ...
dalem troche mniej prądu na potencjometrach o ćwierć obrotu i już sie nie grzeją, moc troche spadła, ale silniki sie nie grzeją jak wściekłe.
co do steru to nic nowego w środku nie odkryłem - indexer ssk, zasilacz, trafo, i 3 stery sskb01 z kaloryferami.
zastanawiam sie czy na pełnym kroku silniczki nie powinny dawać wiekszego momentu ...