Skąd wymontować silnik krokowy.
-
- Specjalista poziom 2 (min. 300)
- Posty w temacie: 1
Najlepiej jak sąto stare igłowe drukarki heawy-diuty czyli do dużych obciążeń. Mechanika w środku może porazić. elektronika też. Chociaż cz\sami są w nich silniki o małej liczbie kroków na obrót.

Pozdrawiam
Cokolwiek Byś nie zrobił i tak Będziesz żałować - BROMBEL Liczy się suma kosztów globalnych.
Cokolwiek Byś nie zrobił i tak Będziesz żałować - BROMBEL Liczy się suma kosztów globalnych.
Tagi:
-
- Znawca tematu (min. 80)
Fakt dobre ale nie najlepsze są stare igłówki używane w księgowości/duże i cięzkie/-czyli długie prowadnice i spore silniki,żebatki i paski zębate.Jednak optuję za drukarkami laserowymi starszych typów-naprawdę solidne silniki +elektronika z której duuuzo mozna wykorzystać-np cały zasilacz .Teraz nikt tego nie naprawia bo koszt zbyt duzy,a w niejednej firmie/najlepiej pracownie projektowe/uszami klaskają z radości jak sie tego mogą pozbyć.W laserówkach są też piekne diody laserowe
) o mocy >5mW,do zbawy z wypalarką jak znalazł.

-
- Czytelnik forum poziom 3 (min. 30)
No niestety LC-24 są małe silniczki wiem bo kupowałem takie drukarki u siebie w firmie po 5zł w Star ZA-200 i 250 są większe dokładnie takie:
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55538468
http://www.allegro.pl/show_item.php?item=55538468
-
- Znawca tematu (min. 80)
Dzisiaj dostałem się na złom - zabawne ale znalazłem 3 DUŻE XEROKOPIARKI a w nich silniki - wiem napewno że po 200 kroków na obrót ale reszty danych ie zobaczyłem - we wtorek dopiero będą w moim posiadaniu - zamieszcze zdjęcia - oprócz tego prowadnice, trochę elektroniki - odnośnie cen - również napiszę we wtorek - dziś nie było"kierownika" więc nie chcieli sprzedać:/