zawsze przypuszczałem że google to jedna mafia

przecież ze schematów i projektów płytek można wszystko wyczaić .
pozdrawiam .
dodając - jedna z wersji wygląda jak w zał .
nie upieram sie, przy jezyku angielskim, ale pod warunkiem, ze byl by tam naprawde schemat.pukury pisze:witam.
no cóż - również nie znam a grosz języka Don Corleone - ale schemat jest schemat .
pozdrawiam .
Wszytko sie zgadza, przejrzalem pcb, prakuje mi jedynie schematow a przy mojej wiedzy z zakresu elektroniki, dochodzenie do tego jak dziala uklad na podstawie polaczen elementow na PCB jest dosyc trudne.TOMSON pisze:Na linku co podał pukury w plikach jest wszystko co potrzeba masz PCB masz listę elementów z opisem funkcji przełączników masz rozmieszczenie elementów na PCB tylko po co jak masz już gotowe urządzenie.Możesz dać te kostki co masz tylko to też się będzie grzało
Ściągnij sobie PDFa z ULN2803 i tam masz rysunek jak wewnątrz jest zbudowany ten układ niczym praktycznie się nie różni od tych twoich układów musiałbyś dać tylko na bazę rezystor od procka.Albo zastosować sterowniki zewnętrzne i podpiąć je do odpowiednich pinów LPT z sygnałami STEP i DIR PIN2_PIN3 i PIN4_PIN5 i PIN6_PIN7 i PIN8_PIN9 to są kolejne pary od sygnałów .