jak zamontować wkładkę do stempla
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
jak zamontować wkładkę do stempla
Witam
Mam zaprojektowaną wkładkę do stempla, jednak nie bardzo wiem jak ją potem zamocować w samym stemplu. Czy ktoś ma jakieś pomysły?
Mam zaprojektowaną wkładkę do stempla, jednak nie bardzo wiem jak ją potem zamocować w samym stemplu. Czy ktoś ma jakieś pomysły?
Tagi:
-
Wkładka stempla jest zwykłym prostopadłościanem o wymiarach 290 mm x 220 mm x 35 mm. Pierwotnie było 23 mm ale dowiedziałam się że to za mało (w sumie to jedyne czego się zdążyłam dowiedzieć, dlatego szukam pomocy na forum). I po prostu muszę to zamocować jakoś w samym stemplu co by dalej móc tłoczyć pewną rzecz (jaką to mało istotne w tym przypadku więc rysunek jest zbędny
)
Nawet nie wiem czy wystarczająco dobrze to tłumaczę. Pierwszy raz na studiach w ogóle spotykam się z czymś takim jak wkładka do stempla
no ale człowiek cały czas się uczy 

Nawet nie wiem czy wystarczająco dobrze to tłumaczę. Pierwszy raz na studiach w ogóle spotykam się z czymś takim jak wkładka do stempla

-
Jak wygląda wkładka to powiedziałam, zwykły prostopadłościan 
Nad wyglądem stempla się nie zastanawiałam. Jakieś sugestie? Szczerze mało siedzę w obróbce plastycznej (bardziej zajmuje się obróbką skrawaniem), to nie moja bajka :p
Masz może jakieś gotowe rozwiązanie (w sensie stempel plus czym to połączyć) dla prostokątnej wkładki? Będę naprawdę wdzięczna bo już nie mam siły

Nad wyglądem stempla się nie zastanawiałam. Jakieś sugestie? Szczerze mało siedzę w obróbce plastycznej (bardziej zajmuje się obróbką skrawaniem), to nie moja bajka :p
Masz może jakieś gotowe rozwiązanie (w sensie stempel plus czym to połączyć) dla prostokątnej wkładki? Będę naprawdę wdzięczna bo już nie mam siły

-
Naprawdę muszę pokazywać jak wygląda prostopadłościan o podanych wymiarach? :p
[ Dodano: 2017-07-18, 21:23 ]
Też już myślałam o śrubach ale będę musiała wtedy wiercić otwory w tej wkładce a to potem pewnie odbije mi się przy tłoczeniu.
Napisałam na priv, może tam się jakoś szybciej dogadamy a przy okazji nie będziemy tu spamować
jeśli to nie jakiś problem oczywiście
[ Dodano: 2017-07-18, 21:23 ]
Też już myślałam o śrubach ale będę musiała wtedy wiercić otwory w tej wkładce a to potem pewnie odbije mi się przy tłoczeniu.
Napisałam na priv, może tam się jakoś szybciej dogadamy a przy okazji nie będziemy tu spamować

-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 3
Wykonaj w stemplu wybranie , osadź w nim wkładkę i skręć od góry.darelka pisze:... Też już myślałam o śrubach ale będę musiała wtedy wiercić otwory w tej wkładce a to potem pewnie odbije mi się przy tłoczeniu. ...
https://zapodaj.net/b41afa841a698.jpg.html
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki