Witam,
Jestem studentem wydziału Inżynierii Produkcji i potrzebuje pomocy z modernizacja prasy mi wyznaczonej. Głównym zadaniem jest modernizacja prasy w aspekcie o kilka rozwiązań a następnie ocena ryzyka pracy operatorów. Proszę bardzo o wskazówki w jaki sposób mógłbym to zrobić. Jedynym pomysłem ,który póki co mi się nasuwa to zastosowanie dwóch oddzielnych siłowników podtrzymujących. Proszę o pomoc z małym rozwinięciem.
Pozdrawiam
Student w potrzebie
[ Dodano: 2012-11-19, 13:48 ]
Doda tylko że prasa jest 80 tonowa DC4 SA Press
Modernizacja prasy mimośrodowej.
-
- Czytelnik forum poziom 2 (min. 20)
- Posty w temacie: 1
Brakuje informacji:
-jaka prasa? ( mechaniczna,pneumatyczna,hydrauliczna....)
-jaki nacisk prasy?-inne rozwiązania są dla pras 16T,a inne dla 63T.
-co oznacza dla Ciebie modernizacja prasy?( czy tylko prasa?,czy też czynności związane z podawaniem,odbiorem,kontrolą,bezpieczeństwem ?).
Obecnie przy remontach,modernizacji mechanikę pras się odświeża,większe pole do popisu jest przy sterowaniu (po modernizacji muszą spełniać najnowsze wymogi bezpieczeństwa).
-jaka prasa? ( mechaniczna,pneumatyczna,hydrauliczna....)
-jaki nacisk prasy?-inne rozwiązania są dla pras 16T,a inne dla 63T.
-co oznacza dla Ciebie modernizacja prasy?( czy tylko prasa?,czy też czynności związane z podawaniem,odbiorem,kontrolą,bezpieczeństwem ?).
Obecnie przy remontach,modernizacji mechanikę pras się odświeża,większe pole do popisu jest przy sterowaniu (po modernizacji muszą spełniać najnowsze wymogi bezpieczeństwa).