Kimla -pierwszy polski waterjet pięcioosiowy z osiami AB
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Re: Kimla -pierwszy polski waterjet pięcioosiowy z osiami AB
Dzien dobry,mieszkam w Belgii i pracuje w firmie w ktorej szef kupil waterjeta,chcialbym sie dowiedziec na jego temat jak najwiecej,podstawy juz zanm,czyli ja sie obsluguje i wycina woda,pracujemu przewaznie w kamieniu naturalnym a takze w kompozytach,czasem w szkle i metalach nierdzewnych,chcialbym tez uzyskac program na ktorym moglbym cwiczyc w domu projektowanie i tworzenie roznych pomyslow.Prosze o pomoc i dziekuje z gorywww.kimla.pl pisze:Chciałbym przedstawić Szanownym Kolegom najnowszą wersję naszej wycinarki waterjet z głowica pięcioosiową.
W odróżnieniu do najczęściej stosowanych głowic pięcioosiowych w konfiguracji osi A i C postanowiłem zaprojektowac głowicę która nie ma ograniczeń wynikających ze skręcania się kabli zasilających napędy.
Film z pracy głowicy:
http://kimla.pl/mov-91-Waterjet-5-osi/1
Zapraszam do dyskusji.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Przepraszam ale nie jest producentem waterjet, czy produkuje sam pompy? Nie. Pytanie jest takie czy bez osoby do pisania programów będziesz w stanie obsłużyć taką głowicę? Niech próba cięcia pokaże co jest warta ta glowica ale przy was. Jako kontrę stawiam 5-cioosiowaosiowa głowicę Omaxa zróbcie próby cięcia i zobaczcie która jest czego warta. Rzeczywistość jest taka za jakość trzeba zapłacić i ta zasada dotyczy większości branż. Czyli jaka cena taka maszyna pod wieloma względami. Zapytajcie sami poszukajcie czy dokonaliby ponownie zakupu tej maszyny. Sam jestem ciekawy co powiedzą ja mam Omax'a i ponownie bym wybrał tą maszynę.
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 9
A my mamy Kimlę 5-osiową i jesteśmy zadowoleni i nie potrzeba osobnego programu do obsługi osi A i B. Przestań już przypierdzielać się do Kimli.Tyson40 pisze: ↑14 gru 2017, 23:31Przepraszam ale nie jest producentem waterjet, czy produkuje sam pompy? Nie. Pytanie jest takie czy bez osoby do pisania programów będziesz w stanie obsłużyć taką głowicę? Niech próba cięcia pokaże co jest warta ta glowica ale przy was. Jako kontrę stawiam 5-cioosiowaosiowa głowicę Omaxa zróbcie próby cięcia i zobaczcie która jest czego warta. Rzeczywistość jest taka za jakość trzeba zapłacić i ta zasada dotyczy większości branż. Czyli jaka cena taka maszyna pod wieloma względami. Zapytajcie sami poszukajcie czy dokonaliby ponownie zakupu tej maszyny. Sam jestem ciekawy co powiedzą ja mam Omax'a i ponownie bym wybrał tą maszynę.
-
- Lider FORUM (min. 2000)
znane mi 4 firmy używają maszyn Kimli od lat i złego słowa nie słyszałem, oczywiście maszyny nie są idealne, mają wady ale jakie nie mają, omax?
flow?
cms?
Z moich obserwacji Kimla powinien popracować nad softem, ale tragedii nie ma.

Z moich obserwacji Kimla powinien popracować nad softem, ale tragedii nie ma.
I don't like principles, I prefer prejudices
-
dance1 pisze:Z moich obserwacji Kimla powinien popracować nad softem, ale tragedii nie ma.
"Niebieski" program naprawdę już jest dobry
-
Serwisjet pisze:Program ma fabrycznie złe parametry obróbki: prędkość cięcia, średnica kryzy, średnica dyszy miksującej, ilość garnety, ciśnienie wody. Sprawia to że opoerator musi właściwie wszystko sam ustawiać
Nie zgodzę się ponieważ prędkość cięcia " wychodzi" z kalkulatora a ustawienie domyślnych wartości ciśnienia, ilości garnetu i średnic dysz można zmienić w ustawieniach.