Z całym szacunkiem ale chyba nie czytasz tego co piszesz.
Ile razy Ci udowodniono Twoje zakłamanie , arogancję , chamstwo etc.

Tak naprawdę to Ty jesteś bezradny w całej tej sytuacji jaka jest na forum.
Przecież wystarczy spojrzeć na maszyny amatorskie i porównać rozwiązania niektóre z Twoimi i co widzimy

zagapione pomysły , ale upiększone w kwiatki.
ja nie mam zdania o Twoich obrabiarkach. Więc ich nie ocenię. Ale na siłę w rozpaczy starasz się je wywindować w górę.
Jak dostajesz to niewygodne pytanie to nie odpowiadasz na nie lub znikasz na jakiś czas.
Dlaczego nie działasz honorowo i uczciwie

Nie zniżysz się do kol. WODNIKA.
A przecież sam robisz cos gorszego i to w rozpaczliwy sposób. Biedni Ci Twoi klienci.
Ja wiem jedno ... nie kupił bym już na pewno Twojej maszyny za sam sposób Twojego podejścia do ludzi.
Ja podtrzymuje swoje opinie na temat maszyn FLOW. Rozmawiałem z kilkoma użytkownikami z mojego regionu które to maszyny serwisuję na zmianę z FLOW.
Co znaczy na zmianę z FLOW

A to że bieżące usterki usuwam , konserwuję sam i nie jakieś tam zwykłe usterki typu np. zatarty przycisk a jak przychodzi roczny przegląd to robi to FLOW lub jeżeli są awarie urządzeń zastrzeżonych to wówczas staram się o to by zrobił to FLOW zamiast blokować klientowi maszynę

A maszyn u mnie jest w rejonie dużo ... bardzo dużo i proszę , uwierz mi na słowo. Nigdy się nie spotkałem ze złym zdaniem o FLOW.
Fakt , stare maszyny jak np. T-11 są ociężałe , powolne ale tną równie sprawnie jak Twoje.
A one mają po 15...20 lat

Zanim powstał ten post to remontowałem ( powtarzam się ... przepraszam ) właśnie T11 i w galerii jest pokazane w jakim stanie maszyna pracowała.
Sam posiadałem maszynę ECONOMOS , na CNC BOSCH jakieś 3 lata temu. Miał pole pracy 800 x 100 x 100. Była odkupiona z pewnej firmy z Gliwic. Klient sprzedający ja tuż przed sprzedażą dopiero do niej dorobił układ podawania ścierniwa. Nie była wyposażona w niego w ogóle.
dodam prosty przykład różnic cenowych.
firma KIMLA ... ile zatrudnia osób

Firma FLOW ... ile zatrudnia osób

a trzeba tych ludzi zapłacić i to jest główniejszych przyczyną wyższych cen maszyn. Ale tam gdzie jest więcej ludzi w firmie to i wzrasta jakość produktów. Nie koniecznie obsługa ale produkty idą w Górę razem z doświadczeniem.
Ale Ci ludzie budują rynek i stać ich na pośredników.