Witam serdecznie, czy ktoś moze podpowiedzieć jak zabrać się za pomiary koła zębatego w calypso, czy lepiej stworzyć makro?? Jeżeli tak to jak się za to zabrać .
Z góry dziękuje za pomoc.
Pomiary kół zębatych w Calypso.
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Makro do pomiaru kół zębatych zostało już dawno napisane. Nazywa się Gear. Oprogramowanie to istnieje już od ok. 14 lat. Spokojnie można mierzyć wszelakie koła: ewolwentowe, bewele, ślimaki i rotory. Co do pomiarów kół zębatych w Calypso - to życzę wszystkiego najlepszego. To tak jakby zegarkiem chcieć wbijać gwoździe. Niby się da - ale to nie do tego przyrząd.
Pozdrawiam
Pozdrawiam

-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Moja odpowiedż jest jak najbardziej czytelna. Napisałem w odpowiedzi że jest to możliwe - tylko po co pisać programy w Calypso skoro jest dedykowane do tego celu oprogramowanie. Nie warto przecież wyważać otwartych drzwi. Układanie w Calyposo programu aby zmierzyć koło zębate wymagałoby użycia opcji krzywych. Istotnym elementem byłby fakt wyliczenia nominałów dla tych krzywych itd, itp
napisałem tego posta tak dla potomnych, jeśli ktoś chciałby się tym zająć w Calypso
Pozdrawiam
napisałem tego posta tak dla potomnych, jeśli ktoś chciałby się tym zająć w Calypso

Pozdrawiam