Pomoc w rysunku częsci maszynowej
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Pomoc w rysunku częsci maszynowej
Bardzo proszę o pomoc w dokończeniu rysunku. Zatrzymałam się na tym etapie i nie wiem co robić dalej.
- Załączniki
-
- foto
- Zdjęcie0121.jpg (383.08 KiB) Przejrzano 2377 razy
-
- Zdjęcie0122.jpg (291.6 KiB) Przejrzano 2376 razy
-
- Zdjęcie0123.jpg (176.51 KiB) Przejrzano 2375 razy
-
- rysunek
- Zdjęcie0158.jpg (138.84 KiB) Przejrzano 2457 razy
Tagi:
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
Ja bym zrobił przekrój tak jak na rys w załączniku (rys robiony w pospiechu wiec nie sugeruj się zbytnio nim)
ewentualnie rozpatrzyłbym konieczności wymiarowania tego dwuteownika czy porostu nie dać adnotacji z normą do tego twojego rys dorzuciłbym wyrwanie w stopie tak żeby pokazać te otwór na mocowanie reszta zależy od tego czy wystarczy ci to wszytko zeby zwymiarowac kompletnie detal

ewentualnie rozpatrzyłbym konieczności wymiarowania tego dwuteownika czy porostu nie dać adnotacji z normą do tego twojego rys dorzuciłbym wyrwanie w stopie tak żeby pokazać te otwór na mocowanie reszta zależy od tego czy wystarczy ci to wszytko zeby zwymiarowac kompletnie detal

-
-
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
- Posty w temacie: 1
Nie wiem dlaczego wszystcy chcą na siłę rzutować "po amerykańsku" jak w Twoim przykładzie.
).
Kolega Petrus2003 podrzucił rysunek (wielka chwała mu za to bo nie spodziewałem się, że wogóle ktoś się odezwie) ale jest on zdecydowanie za prosty i nie oddaje rysowanego przedmiotu.
Wg mnie: otwory "w stopie" są zwykłe przelotowe. Albo na czwórkę wymiarujesz ich średnice i przede wszystkim rozstaw albo na piątkę robisz wyrwanie i wymiarujesz fazki (najlepiej inne niż na całości przedmiotu)
Przepraszam, że się wtrąciłem i zamieszałem w temacie ale...obowiązki finansowe..
Niestety ale trzeba by go przerysować od zera. Nie jest to operacja na 15 minut stąd takie małe zainteresowanie tematem (łącznie z tymi co za złośliwego w takich tematach mnie podają i straszą młodzieżanka07wawa pisze:co jeszcze należy poprawić by rysunek był poprawny

Kolega Petrus2003 podrzucił rysunek (wielka chwała mu za to bo nie spodziewałem się, że wogóle ktoś się odezwie) ale jest on zdecydowanie za prosty i nie oddaje rysowanego przedmiotu.
Wg mnie: otwory "w stopie" są zwykłe przelotowe. Albo na czwórkę wymiarujesz ich średnice i przede wszystkim rozstaw albo na piątkę robisz wyrwanie i wymiarujesz fazki (najlepiej inne niż na całości przedmiotu)
Przepraszam, że się wtrąciłem i zamieszałem w temacie ale...obowiązki finansowe..
sprawność wg kobiety: stosunek wielkości wyjętej do wielkości włożonej
-
-
- Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 1
Temat już pewnie nieaktualny, ale wydaje mi się, że to Petrus2003 ma rację.
Zastosował kład tyle tylko, że przesunięty, a nie miejscowy. Akurat w przypadku tego detalu kład przesunięty byłby chyba całkiem rozsądnym rozwiązaniem w przeciwieństwie do przekroju, na którym konieczne byłoby narysowanie wszystkich małoistonych krawędzi poza płaszczyzną przekroju.
Zastosował kład tyle tylko, że przesunięty, a nie miejscowy. Akurat w przypadku tego detalu kład przesunięty byłby chyba całkiem rozsądnym rozwiązaniem w przeciwieństwie do przekroju, na którym konieczne byłoby narysowanie wszystkich małoistonych krawędzi poza płaszczyzną przekroju.