długość gwintu
-
- Moderator
-
Lider FORUM (min. 2000)
- Posty w temacie: 2
W praktyce , na warsztacie w razie potrzeby przerabia się śruby i zmienia długość gwintu.marvika pisze:Widziałam, tylko zastanawiało mnie to, czy jest to ściśle określone i nie ma prawa być innej długości, bo np. ta jest minimalna?
Normy to nie przepisy ruchu drogowego i w przypadku tej śruby można je złamać.

p.s.
Co konkretnie projektujesz?
Mariusz.
Pomagam w:
HAAS - frezarki, tokarki
HAAS - frezarki, tokarki
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Do projektowania mi jeszcze daleko, rysuje arkusz gwintów na zaliczenie. Jakbyś był tak miły to potrzebuję jeszcze wymiary otworu G 6 3/4". Przejżałam chyba wszystkie strony z normami gwintów calowych i największy znalazłam 3".
[ Dodano: 2014-01-12, 14:27 ]
Tam jest największy do 6, też miałam. Ogólnie to straciłam 3 godziny żeby to znaleźć, a teraz zauważyłam, że mój profesor nie umie pisać G i mam narysować otwór 3/4" -.-. Nie wiem czy mam być zła, że tyle czasu straciłam, czy się cieszyć, że nie muszę już szukać... Mimo wszystko dziękuję za pomoc.
[ Dodano: 2014-01-12, 14:27 ]
Tam jest największy do 6, też miałam. Ogólnie to straciłam 3 godziny żeby to znaleźć, a teraz zauważyłam, że mój profesor nie umie pisać G i mam narysować otwór 3/4" -.-. Nie wiem czy mam być zła, że tyle czasu straciłam, czy się cieszyć, że nie muszę już szukać... Mimo wszystko dziękuję za pomoc.