Mam do wykonania rysunek śruby m16, i teraz pytanie o wysokość nakretki czy wysokośc nakretki to k czy m bo w normie raz znalazłem k a raz m, czy ktoś mógłby mi pomóci powiedzieć jaka będzie to wysokośc z norm? A i jeszcze jedno: nad nakretką wystaje kawalek śruby jaką będzie on miał długość? Gdy a=30 h=70 nauczyciel podał mi wzór na l=a+h-10+2m gdzie m to wysokośc nakretki a i pod h na końcu śruby jest spiczaste zakończenie.jaką będzie miało ono długosc? Proszę o pomoc dobrzański mi nie pomógł.
Proszę o odpowiedz
śruba m16
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3
W załączniku wstawiam śrubę którą muszę wykonać a czy może mi ktoś odpowiedzieć skąd mam znać długosc tej spiczastej części i tego wystającego odcinka śruby nad nakretką?
widać tam na tym rysunku jakieś linie np na dole śruby jakie są odległosci pomiędzy nimi? I tam w elemencie a też jest jakaś np pozioma linia, są na to normy? Proszę o pomoc
A w tej śrubie l ma być równe a+h-10+2m. L w takim bądź razie zawiera się między czym a czym w tej konkretnej śrubie? L będzie równe 110. A co z tymi wystającymi częściami?
widać tam na tym rysunku jakieś linie np na dole śruby jakie są odległosci pomiędzy nimi? I tam w elemencie a też jest jakaś np pozioma linia, są na to normy? Proszę o pomoc
A w tej śrubie l ma być równe a+h-10+2m. L w takim bądź razie zawiera się między czym a czym w tej konkretnej śrubie? L będzie równe 110. A co z tymi wystającymi częściami?
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 2
- Kontakt:
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 3