Jak zrobić taki rzut pomocy
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 3
Jak zrobić taki rzut pomocy
Mam dokonać 3 rzutu tych figur tylko nie bardzo wiem jak. Mógłby mi ktoś pomóc z tym? Proszę wręcz błagam o pomoc 

- Załączniki
-
- Scan0017.jpg (63.81 KiB) Przejrzano 1424 razy
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Posty w temacie: 1
Co to są rzuty prostokątne to chyba nie trzeba tłumaczyć bo jest to wyjaśnione w każdej książce. Wyobraź sobie przede wszystkim tą bryłę przestrzennie i wyobraź sobie pozostałe rzuty.
Podpowiem, że rzut 1 jest rzutem od przodu a rzut 2 rzutem z lewej (lub prawej, bo będą takie same). Jak już wyobraziłeś sobie tę figurę zrób rzut z góry.
PS. Jak źle mówię niech mnie doświadczeni poprawią, sam jestem po pierwszych zajęciach dzisiaj z rysunku technicznego.
Podpowiem, że rzut 1 jest rzutem od przodu a rzut 2 rzutem z lewej (lub prawej, bo będą takie same). Jak już wyobraziłeś sobie tę figurę zrób rzut z góry.
PS. Jak źle mówię niech mnie doświadczeni poprawią, sam jestem po pierwszych zajęciach dzisiaj z rysunku technicznego.

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
A mógłby mi to ktoś narysować??_barti_ pisze:Co to są rzuty prostokątne to chyba nie trzeba tłumaczyć bo jest to wyjaśnione w każdej książce. Wyobraź sobie przede wszystkim tą bryłę przestrzennie i wyobraź sobie pozostałe rzuty.
[ Dodano: 2013-10-09, 13:08 ]
albo chociaż jakieś wskazówki jak to zrobić,gdzie jest przod,tył,bok a co mam narysowac jeszcze
-
- Lider FORUM (min. 2000)
- Kontakt:
a masz mniej wiecej. moze byc tak jak po lewej i tak jak po prawej w zaleznosci od tego czy wymiary tego prostokąta/walca na rzutach są identyczne. jak są to może być to waleć albo kwadrat, jak są różne to przekrój prostokąt chociaż równie dobrze może być to elipsa.
brakuje izometrii to by było wiadomo. a tak to na rozpatrzenie autora co to ma być

brakuje izometrii to by było wiadomo. a tak to na rozpatrzenie autora co to ma być

Nie otrzymasz koni wyścigowych krzyżując dwa osły