Przekroje korpusu do rysunku wykonawczego.
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 5
Przekroje korpusu do rysunku wykonawczego.
Witam wszystkich użytkowników forum. Kilka dni temu na laboratoriach z grafiki dostałem korpus. Muszę wykonać rysunek wykonawczy tejże części i mam mały problem, właściwie zasadniczy. Nie wiem jak dobrać rzut główny i przekroje tak, żeby wszystko było pokazane. Nie chodzi mi o to, żeby ktokolwiek rysował za mnie pracę, a jedynie o pomoc w określenie niezbędnej ilości rzutów i przekrojów. Jedyne co przychodzi mi do głowy, to żeby narysować 3 widoki, jeden przekrój i wyrwanie, ale to chyba za dużo i da się łatwiej. Co obrać jako rzut główny i jak poprowadzić płaszczyznę(y) przekroju. Zamieszczam zdjęcia korpusu. Błagam tylko nie krzyczcie na mnie. Mam nadzieję, że wystarczą te 2 zdjęcia. Pozdrawiam.
Dodam tylko, że wszystkie otwory są przelotowe z wyjątkiem dwóch najmniejszych gwintów.
Dodam tylko, że wszystkie otwory są przelotowe z wyjątkiem dwóch najmniejszych gwintów.
- Załączniki
-
- 4-033B8A0C-1140497-480.jpg (47.68 KiB) Przejrzano 2154 razy
-
- 4-FD87EC8B-1296453-480.jpg (54.33 KiB) Przejrzano 2254 razy
Tagi:
-
- Specjalista poziom 1 (min. 100)
- Posty w temacie: 4
Re: Przekroje korpusu do rysunku wykonawczego.
Narysuj swoję wersje i pokaż na forum do oceny i ewentualnej poprawykristo22pl pisze:Witam wszystkich użytkowników forum. Kilka dni temu na laboratoriach z grafiki dostałem korpus. Muszę wykonać rysunek wykonawczy tejże części i mam mały problem, właściwie zasadniczy. Nie wiem jak dobrać rzut główny i przekroje tak, żeby wszystko było pokazane. Nie chodzi mi o to, żeby ktokolwiek rysował za mnie pracę, a jedynie o pomoc w określenie niezbędnej ilości rzutów i przekrojów. Jedyne co przychodzi mi do głowy, to żeby narysować 3 widoki, jeden przekrój i wyrwanie, ale to chyba za dużo i da się łatwiej. Co obrać jako rzut główny i jak poprowadzić płaszczyznę(y) przekroju. Zamieszczam zdjęcia korpusu. Błagam tylko nie krzyczcie na mnie. Mam nadzieję, że wystarczą te 2 zdjęcia. Pozdrawiam.

...
-
-
-
-