Witam,
Mam problem z naniesieniem jednego wymiaru- długości gwintu (cieńka czerwona linia) nagwintowanego elementu (po lewej na rysunku). Nie wiem gdzie umieścić linie wymiarową i linie pomocnicze. Zawsze kiedy je umieszczę przecina kilka innych linii wym. i pomoc. Proszę o pomoc, co mogę ewentualnie pozmieniać?
Jeszcze jedno pytanie: Czy na rysunkach wykonawczych musi byś takie same kreskowanie tego samego elementu jak na rysunku złożeniowym? Chodzi o to: że jak mam na rysunku złożeniowym dwa elementy i jeden zakreskowany pod kątem 45 st., a drugi pod kątem 60 st. to na rysunkach wykonawczych te elementy będą miały kreskowanie odpowiednio 45 st. i 60st. ?
Pozdrawiam
Wymiarowanie
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
Wymiarowanie
- Załączniki
-
- wymiar.jpg (158.85 KiB) Przejrzano 758 razy
Ostatnio zmieniony 21 gru 2012, 15:32 przez Robert_0711, łącznie zmieniany 1 raz.
Tagi:
-
- ELITA FORUM (min. 1000)
Mam tylko jedno pytanie.
Czy potrafisz sie poslugiwac linijka??
Poza tym nie widac tego nagwintowanego elemntu.
Narysuj to porzadnie i wtedy stanie sie to latwiejsze dla ciebie i tych co ewentualnie beda pomagac.
Co do kereskowania. Rysunek zlozeniowy a wykonawczy to dwa rozne rysunki.
Kreskowanie na jednym nie ma zwiazku z grugim rysunkiem. Mam na mysli samo kreskowanie.
Czy potrafisz sie poslugiwac linijka??
Poza tym nie widac tego nagwintowanego elemntu.
Narysuj to porzadnie i wtedy stanie sie to latwiejsze dla ciebie i tych co ewentualnie beda pomagac.
Co do kereskowania. Rysunek zlozeniowy a wykonawczy to dwa rozne rysunki.
Kreskowanie na jednym nie ma zwiazku z grugim rysunkiem. Mam na mysli samo kreskowanie.
Nie ma głupich pytań, są tylko głupcy którzy ich nie zadają...
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki