pomoc w rzutowaniu met Amerykańską

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

Autor tematu
adam77
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 2

pomoc w rzutowaniu met Amerykańską

Post napisał: adam77 » 20 lis 2012, 20:59

Witam. Dopiero zaczynam naukę rysunku maszynowego i mam problem z rzutowaniem metodą amerykańską. Dwa rysunki mi już profesor odrzucił wiec proszę o pomoc tym razem tutaj bo już nie mam pojęcia co robiłem źle a muszę to narysować. Proszę o sprawdzenie naszkicowanych rzutów czy sa dobrze :) z góry dziękuje. link do przedmiotu:

Kod: Zaznacz cały

http://www23.speedyshare.com/7ZewP/download/rys-do-rzut.jpg
i link do moich rzutów

Kod: Zaznacz cały

http://www19.speedyshare.com/Vr5M4/download/rzuty-w-met.-A.jpg
Obrazek Obrazek

Tagi:

friko
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: friko » 20 lis 2012, 21:37

Nie znam się na graffiti i nie będę oceniał, ale rysunek techniczny to na pewno nie jest!
Nie dziwię się profesorowi, że taką twórczość odrzuca :mrgreen:

Autor tematu
adam77
Posty w temacie: 2

Post napisał: adam77 » 20 lis 2012, 21:47

bo to nie jest rysunek techniczny,to tylko szkice, robione zanim narysuje to na czysto od linijki, i proszę żeby mi ktoś powiedział czy dobrze to rozumiem czy ten układ rzutów jest dobry, bo rysując trochę inaczej układ rzutów mi odrzucał, a czytając trochę o tej metodzie rzutowania wydaje mi się że to tak powinno wyglądać, tylko nie jestem pewien

Awatar użytkownika

clubber84
ELITA FORUM (min. 1000)
ELITA FORUM (min. 1000)
Posty w temacie: 1

Post napisał: clubber84 » 20 lis 2012, 23:11

Tak, układ rzutów jest dobry.
Tylko mam jedno ale... i pewnie nie jeden kolega na forum, też będzie miał do Ciebie (i do reszty studentów) małe ale...
Co to za mania rysowania szkiców w byle jaki sposób (lenistwo, brak czasu, pośpiech)?
Czy teraźniejsze pokolenie studentów jest naprawdę tak ograniczone umysłowo, że szkice rysują jak popadnie, ale rysunki techniczne i rzuty to zrobią, że "mucha nie siada"?
Jeśli już macie robić szkice do podglądu itp, to róbcie je tak, jakbyście sami chcieli je widzieć.
Trudno wziąć ołówek w rękę i naszkicować (chyba, że nie potraficie rysować od ręki, tylko od przyrządów, bo pewnie Pani w szkole podstawowej lub w gimnazjum Wam nie pokazała inaczej)?

Dlatego Wam studenci (przyszli inżynierowie) radzę:
Nauczcie się rysować od ręki, to zaprocentuje nie tylko w czasie studiów, ale i po nich, kiedy pójdziecie do pracy (jeśli pójdziecie :wink: ).

Pozdrawiam

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”