Witam! Otoz jestem na pierwszym roku studiow. W pierwszym semestrze przewidziany jest przedmiot 'grafika inzynierska'. Problem polega na tym, ze Pani od cwiczen chyba zaklada, ze wszyscy jestemy specjalistami w rysunku technicznym. Ja osobiscie nie mialem w technikum czegos takiego(jedynie rysowanie literek na papierze milimetrowym, konczylem technikum informatyczne). Bardzo chcialbym sie tego nauczyc ale nikt mi tego nie ulatwia, zalezy mi na studiach. Moglbym kogos prosic o wytlumaczenie jak to narysowac w izometrii(chyba.. tego tez nie jestem pewien bo chyba nie musze mowic, ze Pani nam niczego nie tlumaczy tylko daje zadania). Chodzi mi o narysowanie w takiej przestrzeni :
A o to ten rysunek : moze nie oczekuje o tyle gotowca o ile wytlumaczenia jak sie do tego zabrac, jak narysowac te kola i w ogole..
Dobrze, ale ja nie rozumiem totalnie tych kresek ktore sa np. na jednym z rzutow :
Czy przypadkiem rzut z przodu to nie jest ten, na ktorym nie jest nic zaznaczone na czerwono?
Nie, prosiłeś o wskazanie rzutu z lewej, odpowiedź dostałeś.
Rzut z przodu znajduje się pomiędzy Z, a Y.
To dobrze że nie rozumiesz, Twój przykład rzutowania zawiera błędy.
Nic nie wspominałem o linkach, prosiłem abyś przejrzał tematy z działu rys tech.