Witam i dziękuję za odpowiedź

Poprawiłem już kreskowanie fundamentu, zgadzam się również co do sztywności ramy pod bębnem i nawet w pierwszej wersji były dodatkowe podpory, właśnie od strony działania siły naciągu taśmy. W tym przypadku prowadzący jednak kazał je usunąć twierdząc że są zbędne. Co do mocowania bębna, pierścienie rozprężno-zaciskowe wydają się dość przyjemne w montażu w porównaniu do wpustów. Przynajmniej tak zapewniał producent

Dodatkową ich zaleta jest to że nie męczą tak wału, przenosząc jednocześnie duży moment skręcający.
Przy przekrojach pokazujacych wpusty pryznatyczne mozesz uwidocznic luz pomiedzy wpustem, a panewka.
Również już poprawiłem. Na początku źle sczytałem wartość głębokości otworu pod wpust tulejki i dlatego tak dziwnie to wyszło.
Sruby fundamentowe na sprezystych podkladkach bym zrobil zeby sie nie dokrecaly za szybko pod wplywem drgan.
To jest dobry pomysł, już dodałem podkładki
Dodatkowo C45 to stal do ulepszania ciepklnego wiec albo na tych rysunkach czesci umiesc sposob ulepszania cieplnego albo uzyj innej stali bo w stanie surowym to nie ma sensu tego uzywac.
W teorii można użyć tej stali w stanie surowym, zgadzam się jednak z Tobą że jest to marnotrawstwo stali, zmieniłem ją na na stal zwykłej jakości, na elementy takie jak pierścień ustalający jest w pełni wystarczająca. Uzupełniłem resztę tabelki, rzeczywiście przeoczyłem wpisanie materiałów koła i pokrywy, dodatkowo dodałem jeszcze materiały podkładek i wpustów.
- zbędne szczegóły na rysunku: J do O (wystarczą dane w tabelce)
Musiałem zrobić powiększenie na polecenie prowadzącego. Dodatkowo w podziałce 1:10 były strasznie kiepsko widoczne.
usuń zdublowane wymiary kojarzenia wpustów/rowków na przekrojach A-A, B-B, H-H, G-G
Właśnie zastanawiam się czy mogę zaznaczyć pasowanie wpust/wał/wpust/piasta na jednej linii wymiarowej, wygląda to imo gorzej niż dublowany wymiar.
- podaj szerokość i średnicę bębna (przydadzą się przy doborze taśmy)
Przeoczyłem to, już dodałem wymiary;)
- przemyśl oznakowanie szczegółów E i F w związku z późniejszymi przekrojami na tych widokach
Przyznam się szczerze że nie wiem co przez to rozumiesz, akurat tej części byłem dość pewien;)
- w jakim celu zastosowałeś pierścień poz.30 i kołek poz.24 w szczególe C(1:2) ?(moim zdaniem są to elementy zbędne)
Jeśli chodzi tuleję dystansową to podobno jest to zalecane

Choć ciężko mi powiedzieć na ile ułatwia montaż łożyska, ewentualnie dopasowanie(jak by coś nie pasowało, można przyszlifować taki pierścień), co do kołka, krążek dobierałem z tabeli i zgodnie z nią należy oprócz śruby dodać jeszcze właśnie taki kołek. Jego funkcji też za bardzo nie rozumiem, najprawdopodobniej ma zapobiegać obrotowi krążka, ewentualnemu luzowaniu śruby.
Dzięki wielkie za odpowiedź
Pozdrawiam
Łukasz