witam ,
wykonalem rysunek pokrywy, ale czegos brakuje .nauczycielka zwróciła mi rysunek ,bo niezaznaczylem wymiarow wybrań nawidoku rysunku.niewiem jak to zrobic a na jutro musze oddac rysunek.
z góry dziekuje za pomoc.
Nie wiem jak to się fachowo nazywa ale wyślę jeszcze jedno zdjęcie i zaznaczę o co mi chodzi. Na przekroju są zaznaczone wymiary ale nie ma ich na widoku. (Błąd jest w tym, że brakuje czegoś na widoku rysunku).
To się zdecyduj czy na widoku,czy na przekroju!
Przecież masz zwymiarowane w szczególe "C" i na przekroju- to co zaznaczyłeś...więc o co chodzi, może o to, że nie ma osi=linii 1punktowej?
usuń kąt 30°-niepotrzebny
i zmień oznaczenie na 6xΦ10
Nauczycielka powiedziała mi tylko, że w tej części co zaznaczyłem na rysunku czegoś brakuje, ale nie powiedziała mi co.
Niestety nie o to chodzi, bo powiedziała, ze to jest dobrze.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 16:09 przez damian175, łącznie zmieniany 1 raz.
Nie ma tego ostatniego otworu na powiększeniu . I staraj się rysować tak jak zaznaczone masz kółkiem. Poprostu je powiększ. I trochę nie proporcjonalnie bo na pierwszym rys masz wymiar 2.5 a na powiększeniu następny otwór ten z łukiem ma głębokość 4, a wizualnie jest mniejszy od 2,5
Może chodzi jej o przerywane linie niewidocznych krawędzi z przekroju- więc je dorysuj (okręgi linią przerywaną o średnicach jak na przekroju) Obecna norma nie przewiduje rysowania w widoku krawędzi przerywanych(niewidocznych)
Ale tych średnic na widoku jest chyba za dużo. Bo patrząc od przodu to tam jest tylko otwór w centrum. a reszta to najwyżej przerywanymi że nie widoczne.
Ostatnio zmieniony 21 maja 2012, 16:34 przez czesiu1988, łącznie zmieniany 1 raz.