Rysunek złożeniowy

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

Autor tematu
smksz8
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Sympatyk forum poziom 1 (min. 40)
Posty w temacie: 1

Rysunek złożeniowy

Post napisał: smksz8 » 05 maja 2012, 11:46

Witam. Na ostatnich zajęciach z grafiki dostałem rysunek złożeniowy złączki hydraulicznej którą wrzucam poniżej. Naszkicowałem sobie pół widok do tego przedmiotu oraz części w pół widoku, ale jak będę wykonywał normalny rysunek to nie mogę znaleźć norm do tych trzech części. Siedziałem strasznie długo w internecie, w jakiś normach i nie mogę znaleźć. Może ktoś z was będzie znał normy wg których będę mógł narysować ten rysunek. Dodam że moja wersja rysunku to wersja druga. Bardzo proszę o pomoc i z góry dziękuję!

Obrazek

[ Dodano: 2012-05-05, 19:14 ]
Posiada ktoś tą norme, albo starsze, które są zastępowane tą PN-EN ISO 228-1:2005 ? Bardzo prosze o pomoc.

Tagi:

bad_spider
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Specjalista poziom 1 (min. 100)
Posty w temacie: 1

Post napisał: bad_spider » 06 maja 2012, 01:13

najpierw wejdz na www.pkn.pl i uzyj wyszukiwarki norm, sa tez tam informacje o normach starszych lub nowszych od tej ktora podales. Jak juz znajdziesz numery norm udaj sie do biblioteki uczlenianej gdzie na 99% miejsci sie dziwne miejsce zwane normownia. Uczelnie w polsce kupuja normy od pkn'u a studenci tych uczelni moga te normy przegladac w czytelni i kserowac w celach edukacyjnych ich czesc (do 30% ?). To najszybszy (bezplatny) sposob pozyskania norm.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”