czy dobrze zwymiarowałem?
-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
- Posty w temacie: 2
czy dobrze zwymiarowałem?
Witam. Proszę o sprawdzenie zwymiarowania. Czy czegoś mi brakuje? A może jakiś wymiar jest niepotrzebny. Dzięki.

-
Autor tematu - Czytelnik forum poziom 1 (min. 10)
-
- Stały bywalec (min. 70)
Ten gwint po lewej powinien być pociągnięty do końca tak jak narysowałeś, a mój błąd wynikał ze złej kolejności w tworzeniu modelu, ale w to wnikał nie będę. Po prawej stronie jest narysowane poprawnie.
Z tym możesz się zapoznać:
http://www.lw.cad.pl/podc_gw/r_wyj_podc2.htm
Z tym możesz się zapoznać:
http://www.lw.cad.pl/podc_gw/r_wyj_podc2.htm
-
- Specjalista poziom 3 (min. 600)
- Posty w temacie: 1
Wymiarowanie masz tak jakby na odwrót:
> Nie spotkałem się z tak dokładnym wymiarowaniem nakrętki - 1,95x45, którego tam nie będzie - (bo to ma wygląd nakrętki sześciokątnej) poza normą na nakrętki - nie wystarczy zrobić grubości i S nakrętki?
> to 1x45 na końcu gwintu się nie wymiaruje (to "wychodzi" samo z gwintowania) - zresztą na pewno nie będziesz tam miał 1mm bo napisałeś że to M42, który z kolei nie ma prawa tam być skoro średnica ponad gwint to tylko fi 26...
> nie wymiaruj 4,55 tylko głębokość (od prawej strony w głąb)
> nie wymiaruj 5,41 tylko długość gwintu (też od prawej strony)
> przerysuj to podcięcie gwintu
> Nie spotkałem się z tak dokładnym wymiarowaniem nakrętki - 1,95x45, którego tam nie będzie - (bo to ma wygląd nakrętki sześciokątnej) poza normą na nakrętki - nie wystarczy zrobić grubości i S nakrętki?
> to 1x45 na końcu gwintu się nie wymiaruje (to "wychodzi" samo z gwintowania) - zresztą na pewno nie będziesz tam miał 1mm bo napisałeś że to M42, który z kolei nie ma prawa tam być skoro średnica ponad gwint to tylko fi 26...
> nie wymiaruj 4,55 tylko głębokość (od prawej strony w głąb)
> nie wymiaruj 5,41 tylko długość gwintu (też od prawej strony)
> przerysuj to podcięcie gwintu

Śląsk - Nierdzewka, Alloy, Laser, Gięcie, Excel