Rysunek techniczny, proszę o pomoc:(
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 4
Rysunek techniczny, proszę o pomoc:(
Witam
Mam pracę do zrobienia: Układ graficzny w trzech rzutach dowolnego wałka o trzech uskokach. Do tego muszę zrobić jeszcze wymiarowanie. A szczerze mówiąc nie wiem za bardzo jak się za to zabrać. Na wykładach praktycznie nic nie mieliśmy na ten temat. A nigdy wcześniej nie miałam styczności z tą tematyką.
Czy ktoś jest w stanie rzucić pomysłem jak trzeba byłoby wykonać taki rysunek?
Bardzo proszę o odpowiedź!
Mam pracę do zrobienia: Układ graficzny w trzech rzutach dowolnego wałka o trzech uskokach. Do tego muszę zrobić jeszcze wymiarowanie. A szczerze mówiąc nie wiem za bardzo jak się za to zabrać. Na wykładach praktycznie nic nie mieliśmy na ten temat. A nigdy wcześniej nie miałam styczności z tą tematyką.
Czy ktoś jest w stanie rzucić pomysłem jak trzeba byłoby wykonać taki rysunek?
Bardzo proszę o odpowiedź!
Tagi:
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Kontakt:
No to Koleżanko do roboty, wstaw jakiś rysuneczek i krok po kroku Ci pomożemy, bo jak bedziesz miała zaliczenie to obawiam się nie dasz rady
A tu koledzy cierpliwi są i Ci wszystko wytłumaczą, tylko od czegoś trzeba zacząć, może od tego jak Twoim zdaniem wygląda wałek

A tu koledzy cierpliwi są i Ci wszystko wytłumaczą, tylko od czegoś trzeba zacząć, może od tego jak Twoim zdaniem wygląda wałek

Myślenie nie boli, w mózgu nie ma nerwów czuciowych, chyba że ktoś myśli czymś innym...
-
- Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
- Kontakt:
Ehh Koleżanko, zaraz coś wrzuce, powiedz tylko gdzie takie zadania zadaja?
Edit
Ponizej linki do tego jak wyglada walek i jaki masz zrobic rysunek.. Swoja drogą taki wałek można zrobić w jednym rzucie..
http://zapodaj.net/3ed859bec49c3.bmp.html
http://zapodaj.net/bf4c101d5be35.bmp.html
Do kolegów z forum: prosze nie komentować mojego rys i wymiarowania, braku chropowatosci, oznaczeń powierzchni, wykonczenia, braku nakiełka, tolerancji etc..
To wersja "light" wałka radośnie stworzona po paru piwach
pomagacz, Pani prosiła o wyrozumiałość
wiesz jakie są kobiety, one nigdy nie wiedzą jak wygląda wałek i do czego służy...
a zawsze się człowiek przyjemnie zdziwi 
Edit
Ponizej linki do tego jak wyglada walek i jaki masz zrobic rysunek.. Swoja drogą taki wałek można zrobić w jednym rzucie..
http://zapodaj.net/3ed859bec49c3.bmp.html
http://zapodaj.net/bf4c101d5be35.bmp.html
Do kolegów z forum: prosze nie komentować mojego rys i wymiarowania, braku chropowatosci, oznaczeń powierzchni, wykonczenia, braku nakiełka, tolerancji etc..
To wersja "light" wałka radośnie stworzona po paru piwach

pomagacz, Pani prosiła o wyrozumiałość

Ostatnio zmieniony 15 sty 2014, 00:12 przez Noodle, łącznie zmieniany 1 raz.
Myślenie nie boli, w mózgu nie ma nerwów czuciowych, chyba że ktoś myśli czymś innym...
-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Ale jesteście;p Tak tłumaczyło mi wiele osób, że właśnie tak wygląda wałek o 3 uskokach
Właśnie podobno po to się studiuje, żeby się czegoś nauczyć
Dziękuje bardzo Noodle:) i rozumiem, że to jest wałek o właśnie tych 3 uskokach ?
[ Dodano: 2014-01-15, 00:44 ]
Ah znajomi z roku wprowadzili mnie w błąd, a niestety z całkowitego braku wiedzy na ten temat całkowicie się zagubiłam.
Przykro mi bardzo, PROSIŁAM O WYROZUMIAŁOŚĆ
.
[ Dodano: 2014-01-15, 00:45 ]
Jeju, głupota totalna.. wstyd mi za siebie teraz jak na to patrzę

Ale przynajmniej co niektórzy mieli ubaw
[ Dodano: 2014-01-15, 15:45 ]
Sam wałek o 3 uskokach będzie wyglądał tak?

Właśnie podobno po to się studiuje, żeby się czegoś nauczyć

Dziękuje bardzo Noodle:) i rozumiem, że to jest wałek o właśnie tych 3 uskokach ?
[ Dodano: 2014-01-15, 00:44 ]
Ah znajomi z roku wprowadzili mnie w błąd, a niestety z całkowitego braku wiedzy na ten temat całkowicie się zagubiłam.
Przykro mi bardzo, PROSIŁAM O WYROZUMIAŁOŚĆ

[ Dodano: 2014-01-15, 00:45 ]
Jeju, głupota totalna.. wstyd mi za siebie teraz jak na to patrzę

Ale przynajmniej co niektórzy mieli ubaw

[ Dodano: 2014-01-15, 15:45 ]
Sam wałek o 3 uskokach będzie wyglądał tak?