Problem z wyrwaniami.

Dyskusje dotyczące spraw związanych z rysunkiem technicznym

Autor tematu
fagot
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
Posty w temacie: 1

Problem z wyrwaniami.

Post napisał: fagot » 04 sty 2015, 19:21

Witam. Nie ukrywam, że nie jestem wielkim fanem rysunku technicznego, ale jednak studia wymusiły na mnie trud związany ze zmaganiami z tym przedmiotem. O ile kilkanaście rysunków udało mi się zaliczyć, tak z jednym mam problem. Nie umiem zrobić wyrwań. I tutaj moja prośba do Was, abyście pokazali mi jak je zrobić. W załączeniu rysunek i zdjęcie bryłki(ona w domyśle ma obydwa "kolucha", tak też jest narysowane w rzucie, tak ma być). Na rysunku, (po przybliżeniu zdjęcia) prowadzący zrobił mi falki długopisem, tam się mają znaleźć te wyrwania, ale pewnie niepotrzebnie o tym piszę, bo mam do czynienia z osobami znającymi się na rzeczy. Z góry dziękuję za pomoc. I byłbym wdzięczny gdyby to ktoś zrobił w programie, np. AutoCAD, bo rysunek zapewne prosty i nie byłoby dużo roboty przy tym :)
Załączniki
CAM00287.jpg
CAM00396.jpg

ss

huberts15
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Sympatyk forum poziom 2 (min. 50)
Posty w temacie: 1

Post napisał: huberts15 » 05 sty 2015, 02:42

Myślisz, że kto tak o, po prostu zrobi Ci rysunek... cena na rynku studenckim to jakieś +/-30 zł

Mogę Ci podpowiedzieć, że wyrwanie to element rysunku w którym w całym widoku pokazujesz, np. otwór w przekroju (że jest przelotowy). Czyli tak jak prowadzący pokazał robisz linie falowaną, kreskujesz i pokazujesz, że otwór jest przelotowy w tym danym przypadku.

ODPOWIEDZ Poprzedni tematNastępny temat

Wróć do „Rysunek techniczny”