Witam.
Ponieżej dałem link do moich skanów z modelu którego nie potrafie dobrze zwymiarowac.
Wg mnie wszystkie wymiary są podane niestety mój prowadzacy twierdzi inaczej. Nie wiem co jest żle ani czego brakuje dlatego prosze o pomoc.
http://speedy.sh/sEYGY/rzutu.rar
ps. jezeli cos mam zle prosze o wytlumaczenie
Wymiarowanie
-
- Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
1. Wymiarowanie otworów/śrub - nie może być tak ze jeden R leci na północny-wchód a drugi na poludniowy-wschód. Musza być wymiarowane wszystkie.
2. Lecisz od najmniejszego elementu do największego zazwyczaj w jedna stronę, a nie bez ładu i składu.
P.S Jak byś miał to w AutoCAD, to byś miał lepszy podgląd na brak ładu Twoich wymiarów.
2. Lecisz od najmniejszego elementu do największego zazwyczaj w jedna stronę, a nie bez ładu i składu.
P.S Jak byś miał to w AutoCAD, to byś miał lepszy podgląd na brak ładu Twoich wymiarów.

-
Autor tematu - Nowy użytkownik, używaj wyszukiwarki
- Posty w temacie: 2
tzn ze tylko linie wymiarowe promienie sa bez ladu dobrane i tyle??? reszta wymiarów jest ok???Lubczyk pisze:1. Wymiarowanie otworów/śrub - nie może być tak ze jeden R leci na północny-wchód a drugi na poludniowy-wschód. Musza być wymiarowane wszystkie.