Strona 1 z 1
wymiarowanie (sprawdzenie)
: 29 gru 2010, 00:14
autor: kamilhasta
czesc, wszyscy wrzucaja tutaj pliki z wymiarowaniem, tez chcialbym sie dolaczyc.
to moj pierwszy raz z wymiarowaniem i pewnie zrobilem duzo bledow, mozecie zobaczyc co jest zle? dzieki.
pozdrawiam.
: 29 gru 2010, 01:12
autor: BYDGOST
Czy aby na pewno wszyscy? A co do rysunku, tak na pierwszy rzut oka:
1. Otwór sześciokątny i trzy otwory wokół niego, jak daleko są od baz X i Y?
2. Otwory 16 mm: ile wynosi odległość od otworu sześciokątnego i jak rozstawione są dookoła, po 120 stopni, czy inaczej?
3. Otwór podłużny: jak daleko od baz i pod jakim kątem?
4. Wcięcie z prawej na szerokość 30 i powtórzony wymiar jako R15.
To tak na początek.
: 29 gru 2010, 09:26
autor: kamilhasta
mam chwile wolnego w pracy i poprawilem prawa strone, zostaly mi tylko R40, R15, wymiar 140 i kąty. podalem tez wymiar nie do konca otworu tylko jego srodka (20 zamiast 35). na dole znalazlem R4 a szerokosc wciecia to 10. tak wiec poprawilem na R5.
nie mam przy sobie ksiazki i nie bardzo wiem jak zaznaczyc odleglosc wciecia i kat pochylenia tego podluznego otworu.
nie wszyscy, ale to tylko tutaj widzialem, ze ktos komus chce z takimi rzeczami szybko i solidnie pomoc

: 29 gru 2010, 09:31
autor: Bri
BYDGOST pisze:Czy aby na pewno wszyscy?
Wszyscy mający niebawem jakieś zaliczenie albo projekt do oddania.
: 29 gru 2010, 13:07
autor: Zdolny1989
jeśli chodzi o tą fasolke to wydaje mi się że R8 jest zaczepione tam gdzie R30. Więc może wystarczy tylko podać położenie kątowe do którejś z krawędzi.
to ścięcie do wymiaru 10 (po lewej stronie) na jaką głębokość?
jeśli rysujesz szesciakat to podaje sie wymiar pod klucz! i pisze "6kt"
: 29 gru 2010, 21:44
autor: kamilhasta
kolejna poprawka.
zabki na dole sa zrobione dobrze?
wymiar 17 jest potrzebny z prawej strony?
pozdrawiam.
jeszcze jedna poprawka....

: 03 sty 2011, 17:23
autor: DarkKnight
Poprawioone deko

: 03 sty 2011, 23:32
autor: Bri
Przerzućcie się chłopcy na gastronomię
: 04 sty 2011, 19:58
autor: Zdolny1989
Bri pisze:Przerzućcie się chłopcy na gastronomię
trafna uwaga - nie którym bym też to napisał