Bry wieczór
1. Nakiełki dobiera sie wg średnicy obrabianej. I tak jest w linku jaki podalem. Jeśli chcesz dokładne wymiary nakiełka to daj znać. Ale po co to Tobie jest potrzebne?

Na tym poziomie rysunku? Wnikasz w szczegóły a pomijasz "grube" rzeczy.
ok. Jeśli ten zebnik będzie w przyszłosci regenerowany to polecam nakiełki rodzaju B (chronione). Jeśli jednorazowo nakiełki maja byc wykonane ( a zwłaszcza później usunięte) - patrz symbol na rysunku zamieszczonym przeze mnie - to rodzaju A. Wymiar nakiełka z arkusza, który nawiasem mowiac sam przepisałem z normy jest ZALECANY a co to znaczy pewnie wiesz.
Na studiach jesli student nie odróżniał: zalecany, dozwolony, dopuszczalny, niezalecany, niedopuszczalny, przyjety itp to dostawał 2 i poprawke. Cóż...szkoła uczyła "bez zrozumienia".

oki taka dygresja. Szykany i tyle.
2. Wszystkie jakie możesz aby tabelka z "zębami " była prawidłowa. Już pisałem, że część zakładasz. Na pewnym poziomie jest to proste - dasz radę.

profesorowi tez nie zawsze przy sprawdzaniu chce sie w książkach gmerać a i mało który w pamieci koła zębate liczy - jest ryzyko, że sie myle..będzie mi przykro jak dostaniesz dwóję

. daj znać a pójdę się upić
3. Wiekszośc obróbki jest standardowa tj. pomijam zęby. Toczenie, szlifowanie i w niewielkim stopniu frezowanie. Pikuś...napisz, że na centrum obróbczym firmy K...la jest zrobione i szluss.

- profesor łyknie.
Wydaje mi się, że dalsza pomoc jest niepotrzebna i sobie poradzisz. Nawet nie wiem czy przeczytasz to co napisalismy z kolegami. Głupio jest tak pisać "do sciany" ale potraktuję to jako rodzaj blogu.
Mogę życzyć tylko powodzenia

i trzymam kciuki. Nawet nie wiem czy pomogłem czy nie...